Karadeniz Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, “güzel Ereğli'mizi çok güzel günlerin beklediğine olan inancım tamdır. Kamu yatırımları bütün hızıyla devam etmektedir. Halen bir İl merkezinde bile görülmeyen yatırımlar başlamış ve önümüzdeki günlerde yenileri başlayacaktır” dedi.
Zonguldak’ın ilçesi Ereğli’de Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programları gerçekleştirildi.
Saat 14.30’da, Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nde protokol, kurum temsilcileri bayramlaşması yapıldı. Törene diğer bayramlaşma programlarına kıyasla yok denecek kadar az sayıda vatandaş katıydı.
Törende konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, “kurban, Hazreti Yusuf’un fedakarlığının, Hazreti İsmail’in teslimiyetinin, Hazreti Hatice’nin tevekkülünün sembolüdür. Mevla’m, bizleri de bu şuurda olabilmeyi nasip etsin” dedi.
GÜZEL GÜNLER VURGUSU!
İlçe Kaymakamı Mehmet Yapıcı ise şehirde yapılan Devlet yatırımlarını anlattığı sözlerinde, 2023 yılında Ereğli’yi güzel günlerin beklediğini söyledi. Yapıcı’nın konuşması şöyle:
“Yüce Türk Milletinin ve bütün İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Rabbime, hepimizi bir Kurban Bayramı’na daha kavuşturduğu için hamd ediyorum. İçinde bulunduğumuz mübarek günler hürmetine ülkemizin, milletimizin ve ilçemizin önünün açılmasını, sıkıntılarının çözülmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.
Bayramlar, büyüklerin ziyaret edildiği, küçüklerin sevindirildiği, kardeşlik ve dayanışma duygularının en üst düzeyde yaşandığı günlerdir. Yaşayacağımız tüm günlerin bayram tadında olmasını diliyorum.
Dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın, hangi inanca, kökene, kültüre sahip olursa olsun zulme uğrayanlara Allah bu kutsal günler hürmetine ferahlık versin.
On binlerce yıl yaşadığımız bu topraklarda her zaman olduğu gibi bugün de en büyük gücümüz birliğimiz ve kardeşliğimizdir. Ebediyete akıp giden yolda her bayram Türk Milletinin birliğini ve kardeşliğini daha da pekiştirecektir.
Güzel Ereğli’mizi çok güzel günlerin beklediğine olan inancım tamdır. Kamu yatırımları bütün hızıyla devam etmektedir. Halen bir il merkezinde bile görülmeyen yatırımlar başlamış ve önümüzdeki günlerde yenileri başlayacaktır. Karadeniz Ereğli Hükümet Konağı, Karadeniz Ereğli Üniversite Kampüsü, Karadeniz Ereğli Özel Eğitim Okulu, Karadeniz Ereğli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Karadeniz Ereğli 1000 kişilik öğrenci yurdu ve Karadeniz Ereğli Cezaevi bunlardan sadece birkaçıdır.
İnanıyorum ki önümüzdeki bir yıl ilçemiz için çok önemli olacaktır. Eğer aklıselim davranır, her türlü dedikodudan uzak durur, bir ve beraber olursak, büyük bir atılım yaşayabiliriz.
Başta şehit ailelerimiz, kahraman gazilerimiz ve aileleri olmak üzere Ereğlili hemşerilerimin Kurban Bayramı’nı kutluyor, herkese sevdikleri ile birlikte sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmelerini diliyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”

Öte yandan; Ereğli protokolü 15.15’te Huzurevi, 15.45’te İlçe Emniyet Müdürlüğü, 16.15’te ise ilçe Jandarma komutanlığı ziyaretleri gerçekleştirecek.

Şehit sayısı 2'ye yükseldi Şehit sayısı 2'ye yükseldi

Editör: TE Bilisim