ZONGULDAK KONUSUNDA İKTİDARDA ŞUÇLU MUHALEFETTE

Whatsapp Image 2024 02 08 At 16.49.01

Ülkenin ilk endüstri merkezi ve illerinden Zonguldak, maalesef son 20 yıl da, emeğin başkenti payesinden, emeklinin başkenti ünvanına dönüş yaptı. İldeki emekli sayısı, çalışan sayısına 20 bin fark attı. Çalışmayan işsiz sayısı ise gayri resmi tespitlere göre 50 bin civarında.

Mahalli İdareler Birliği seçimlerine katılmak için adaylarını belirleyen siyasi partiler, bir yandan da rakiplerini Zonguldak’a hizmet getirmemekle suçlayıp, Türkiye’nin en büyük köyünün yaratıcısı olarak hedef gösteriyor.

Hem iktidar partisi, hem de muhalefet parti temsilcileri, ‘Zonguldak’ı Türkiye’nin en büyük köyü sıfatından, projelerle çıkartacağız’ sözünü dillere pelesenk yapıyor.

Ödediği vergi kadar yatırım alamayan ve yiğitlerin değil sorunların harman olduğu şehir olan Zonguldak’ta, bana göre hem siyasi iktidar partisi, hem de ana muhalefet partisi, şehre getirebilecekleri hizmetlerin aksamasında ve savsaklanmasında başrol oynamışlardır.

Bu maçı dostluk kazandı Bu maçı dostluk kazandı

22 milyon 576 bin euroya dış kaynaklı kredi ile yapılan biyolojik arıtma tesisinin halâ yüzde elli kapasite ile çalışması, dere ve denize lağım akmasının suçlusu sadece iktidar veya sadece muhalefet olabilir mi?

Yapılan her binadan otopark parası alınmasına, paraların özel bir fonda toplanması ile mahallelere otopark yapılması gerekirken, şehirdeki otopark rezaletinin sorumlusu sadece bir parti olabilir mi?

Şehir merkezinde 12 bin tapusuz bina varken, Revizyon İmar Uygulama Planları konusundaki beceriksizlik ve basiretsizliğin sebebi falanca partidir denebilir mi?

Şehrin birkaç mahallesinde dibi derya/ alt bodrum katları su dolu, üzerlerinde 10-15 ailenin oturduğu binalarda, deprem nutuklarına rağmen, korkulu hayat devam ediyor.

Yerel iktidarlar değişiyor, dibi derya gölet binaların üzerindeki korkulu hayat değişmiyor. Sorumlu kim?

Kömürün icadı ile endüstri merkezi olan Zonguldak, bu günlerde kömüre alternatif sektör arayışlarını sürdürüyor. Ancak, üniversite, tarım, turizm gibi sektörlerde kayda değer plânlı bir gelişme yok.

2008’den bu yana gündemde olan Sahildeki eski çöp deponi alanındaki rezil yapı ve görüntü devam ediyor.

Vatandaşlarımızın yüzde 70’i Milli Emlak Müdürlüğünden aldığı kadastro tapusuna rağmen bankalardan kredi, belediyeden imar/inşaat izni alamıyor.

İktidar veya ana muhalefet partisinin hangisi suçsuz bu konularda? Birbirlerini suçlamak için yarışıyorlar.

Yaptıkları ise bana göre ‘tencere dibin kara, seninki benden kara’ cinsi karşılıklı karalamadan ibaret.

Velhasıl-ı, Zonguldak’ın 629 Adımlık Şehir haline gelmesinde, insanlarının yaşam kalitesinin yerlerde sürünmesine, nüfusunun yarısından çoğunun icralık duruma düşmesinde, siyasi iktidar ve ana muhalefetin payı eşittir.

Kalın sağlıcakla.

Whatsapp Image 2024 02 08 At 16.46.36

Kaynak: ELMAS TV