TFF 2. Lig Kırmızı grupta mücadele eden Zonguldakspor'u zorlu bir süreç bekliyor. Ligde üst üste aldığı kötü sonuçlarla  galibiyete hasret kalan kırmızı-lacivertli ekibin Ziraat Türkiye Kupası'ndan elenmesinin ardından  1 kupa ve 7 lig olmak üzere son 8 maçından yalnızca 1 galibiyet alabilmesi camiayı tedirgin ediyor.

TFF 2. lig kırmızı grupta geride kalan, 14 haftada yalnızca 4 galibiyet alabilen Zonguldakspor 6 yenilgi ve 4 beraberlikle topladığı 16 puanla 12'nci sırada bulunuyor.  14 maçta kalesinde 20 gol gören kırmızı-lacivertli ekip rakip kaleleri ise 16 kez sarstı. Neredeyse galibiyeti unutan Zonguldakspor'da taraftarların Teknik Direktör Cahit Terzi'ye ve bazı futbolculara inancını kaybetmesine neden oldu.

Zonguldakspor son 3 maçta sahasında galip gelemezken Tarsus İdmanyurdu yenilgisinin ardından üst üste iki zorlu deplasman oynayacak. Kırmızı-lacivertli ekip Pazar günü Kırklarelispor ile oynarken, bir sonraki hafta ise Başkent'te Bugsaş ile karşı karşıya gelecek. Bu iki zorlu maç öncesinde futbolcular idmanlarda sıkı çalışırken, iki maçtan en az 3 veya 4 puan hedefleniyor.

Son iki sezondur daha mütevazı kadrolarla iç ve dış sahada savaşan, müthiş geri dönüşlerle taraftarını sevince boğan Zonguldakspor bu sezon bu özelliğini kaybetti, öne geçtiği maçlarda hayal kırıklığı yaşattı. Bu sezon Cahit Terzi'nin kadro tercihleri ve teknik taktik bilgisinin 2. Lig düzeyinde yetersiz kalması taraftarı endişeye sevk ediyor.

 

Editör: TE Bilisim