Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycumaspor ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kantarcı, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

"Kulübümüz sıkıntılı günler geçiriyor"

Bir paradoks ile karşı karşıyayız. Çaycumaspor spor kulübümüz sıkıntılı günler geçiriyor. Son dönemde sorumluluk alan arkadaşlarımız da pes etmiş durumda. Belediyemizin önemli maddi ve manevi desteğinin sürmesine karşın 25 kişiden oluşan yönetim mutlu değil ve önümüzdeki dönem görev almak istemiyor. Yeni görev almak isteyen de yok. Taraftar da mutlu değil. Genel kurulun yapılamama olasılığı bile var.
Zaman zaman bazılarının dile getirdiği "Belediye herşeyi üstlensin" söylemi de temelsiz.
Her ortamda söylediğim söz; Çaycuma insanı kurum ve kuruluşlarıyla her ferdiyle kulübü sahiplenip cari harcamalarını karşılayacak bir Yönetimi oluşturmak zorundadır.

"10 milyon ₺ ye malolacak spor kompleksini inşa ediyoruz"
Belediye olarak biz spora hiç olmadığı kadar büyük önem veriyor ve kaynak tahsis ediyoruz. Şu an 10 milyon ₺ ye malolacak spor kompleksini inşa ediyoruz. Modern bir Halı sahayı da kısa sürede kazandırdık. Okullardaki spor olanaklarının iyileşmesine çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde, en az 2 tane tesisiyle beraber semt Sahası programda. Voleybol vs diğer spor dallarına olan desteklerimiz de artarak sürüyor.

"Çaycumamızın diğer kulüplerine de yardımcı oluyoruz"
Çaycumaspor için içinden gelerek heyecanlanan, gönüllü olarak çalışan bir kitle olmadan, cari harcamaları karşılayabilecek bir yapı olmadan bir yere varmak olanaksızdır.
Bazen çaresizlik çareyi yaratabilir.
OYKA gibi bir güzide kuruluş, Yurtbay gibi iftiharımız, Çayorsan'da çok başarılı ve dünya çapında başarılı kuruluşlarımız var.
Koordinasyon konusunda bir sıkıntı olmaz. Yeter ki zaman ayırabilecek, kurum ve kuruluşlarla uyum içinde çalışabilen, kendi içinde işbölümü oluşturabilecek arkadaşlara gereksinim var.
Çok zor değil aslında.
İstemek lazım...
Biz buradayız. Her zaman varız.
Ama bu ihalenin Belediyenin üzerinde bırakılmasına katılmıyoruz.
Umarım Çaycuma için olumlu bir değişimin, bir miladın arefesindeyizdir...

Editör: TE Bilisim