17-23 Aralık tarihleri arasında Balıkesir’de gerçekleştirilen Türkiye Büyükler Boks Şampiyonası’nda Zonguldak’ı temsil eden Birol Aygün antrenör İshak Tiryaki ile birlikte şampiyonluk için ringe çıktı. Çeyrek final ve yarı final maçlarında rakiplerini deviren Birol Aygün final maçında Fenerbahçeli rakibi Serhat Güler ile karşılaştı. Maçta rakibi karşısında üstün oynayıp bir de rakibinin kaşını açan Birol Aygün’ün teknik nakavtla maçı alması gerekirken, hakemin yanlı tutumu isyan ettirdi. Birol Aygün maçı 3-2 kaybetti.
Biral Aygün’ün antrenörü olan ve aynı zamanda A Milli Takım Boks antrenörü İshak Tiryaki  maçın ardından yaptığı açıklamasında “Bir maç düşünün sporcunun kaşı acılıyor, hakem doktor diyor ve doktor bakıyor oynar veya oynamaz diyor. Bir maç düşünün ilk raund desisyona göre 4-1 öndesin hakem kaşı açılan sporcuyu doktora gönderiyor doktor oynar diyor. İkinci raundun başında yine kaş kanamasından sporcuyu hakem doktora gönderiyor ve doktor ve cutman oynayamaz diyor. Karşılaşmanın orta hakemi ‘insiyatif  bende’ diyor maçı başlatıyor. 20 saniye geçmeden sporcunun kanayan kaşını kendi tedavi edip tekrar müsabakayı devam ettiriyor. Bu başlı başına kural hatası ve skandaldır. Üstelik bu hakemi daha önceki yanlı taraflı tutumlarından dolayı dilekce vererek maçlarımda istemediğimi en az on kere merkez hakem kuruluna bildirdim. Ama müsabakama çıktı.  Bu sefer yapmaz her halde dedim, Ama aynı ve karşılaşmaya itiraz dilekçesi verdim, gale bile alınmadık. Bir önceki maçta hakem kurallar gereği kanama olan kaşı doktora gönderiyor elini sürmüyor.  AİBA kuralları da bu yöndedir.  Sonuç uydurma bir skorla 3-2” şeklinde tepkisini dile getirdi.

A Milli Takım antrenörü İshak Tiryaki maçın hakemini asla affetmeyeceğini belirterek sert ifadeler kullandı: “Biz yenildiğimizde  boynumuzu büker gideriz. Asıl canımızı acıtan galipken bükülmek. Maçın galibi adını yazmak bile istemediğim sensin tebrikler başardın. Her zamanki gibi kaç maçımda tekte kaldın hatırlamıyorum. Ama Marmaris, Şanlıurfa, Trabzon ve Balıkesir’de dört Türkiye şampiyonumu harcadın. Tebrikler.  Yaradana sığındım senin için seni affetsin diye. Ben asla affetmeyeceğim. Yarın öbürgün ötede görüşeceğiz inşallah”  şeklinde açıklama yaptı.

Editör: TE Bilisim