Terzi, birinci yarı hedefledikleri puana ulaşamadıklarını belirterek ''İlk devre beklediğimiz puan cetvelindeki sıralamayı alamadık. Hesabımız 30-32 puan üzerineydi. Gelişen sezon içi aksilikler, gelişen bazı olaylar ve yapamadığımız işlerle, puan kayıplarına sebep olduk. Bu şartlarda 20 puan topladık. 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldık.  Tabi burada benim aldığım 6 maçlık cezanın da etkisi oldu. Tabi burada hepsini bir araya koyduğumuzda hakem hatalarını öne çıktığı ilk yarıyı geçirdik. Puan kayıplarında sizlerinde şahit olduğunda hakem hataları, özellikle içerde ki Şanlıurfa ve Tuzla maçı gibi. Fethiye'de deplasmanda kaybettik. Onlarla birlikte 7,8 puan kaybımız oldu. Tuzla maçında hakemin Kemal Cingirt'in kalçasına çarpan topa penaltı verdiği gibi. Ama biz bunlara sığınacak değiliz. Biz bu şartlarda yine de ilk yarıyı 20 puanla kapattık. İnşallah ikinci devrede 50 puanın üstüne çıkmayı hedefliyoruz” dedi.

İkinci yarı öncesi takviye yapacaklarını belirten Cahit Terzi “Mevcut kadrodan ayrılan arkadaşları zaten biliyorsunuz. Onur Eriş, Şevket Güngör, Tahir Baboğlu ve Oğuz küçük gibi. 4 tane oyuncumuz ayrıldı. Bunun yerine bizim takımımıza 3 ya da 4 tane fayda getirecek oyuncularla temas halindeyiz. 2 tanesinin de başkanımında bilgisi var. Onur Eriş'e karşılık maddi gelir elde ettik. Ayrıca da 2 oyuncunun transferinde Samsunspor üstlenecek. Aldığımız paranın dışında 2 futbolcu alacağız.'' şeklinde konuştu.

Cahit Terzi, aldıkları karar doğrultusunda sadece oyuncuların kendi kafalarına göre açıklama yapmasını istemediklerini belirterek ''Sporcuların Özel demeç verme konusunda alınan bir karar var. Başkan Süleyman Caner'de burada. Bununla ilgili açıklama yaptığını da zannediyorum. Kim gelirse gelsin yanıma her zaman sohbet ettik. Böyle bir yasak olsa zaten ben onlarla konuşmam. Teknik direktör ve yönetim anlamında böyle bir yasak olmadı. Sadece biz sporcuların maçlardan önce rakip takımın bu deplasmanda kolay gibi açıklamaları oldu. Bunun üzerine böyle bir yasak koyduk.  Sporcuların kendi başların bir açıklama yapamayacağını belirttik” dedi.

Terzi, “2. yarı zor bir sürece giriyoruz. Tokat, Bandırma ve Kahramanmaraş gibi takımlar transferlere başladı. Herkes takımı güçlendiriyor. İkinci devrenin daha sert geçeceğini zannediyorum. Ama bizim takımımız iyi bir takım. İnşallah bizlerde yapacağımız 3-4 transferle izde bu yarışın içerisinde olacağız. Benimde hedefim ilk 8'in içerisinde olmayı hedefliyoruz” dedi.

Ercan Coşkun’un takımdan ayrılıp ayrılmayacağı konusuna değinen Terzi, ''Ercan'a Çarşamba gününe kadar izin vermiştik. O da buraya gelecek onunla görüşeceğiz.  Oynamak isterse benim için hiç bir sıkıntı yok. Ercan'ı buraya ben getirdim zaten. Benim aramda Ercan'la hiç bir sorun yok. Yönetimle ilgili bazı sıkıntıları oldu. Ercan sağlam kafayla gelsin burada her zaman forma şansı bulur. İnşallah kalmak isterse burada her zaman kalır ve oynar” dedi.

Terzi, ''Biz 6 senedir taraftarımız 12'inci adam olarak her zaman yanımızda oldu. Bize çok güç verdiler. Onların o gücü hep biz yanımızda hissettik. Bu ekip 6 senede 2 şampiyonluk yaşadı. Hep yönetimi hem teknik ekibi yerli hocalar ve yerli ekiple beraber 2 tane şampiyonluk yaşadık. Bu Zonguldakspor tarihinde ilk defa oldu. Bir Ertuğrul zamanında bir Erdoğan Demir zamanında bir de Süleyman Caner'in zamanında oldu. Zonguldakspor'un tarihinde böyle bir dönem yok. Zonguldakspor yönetimi ve Başkanı bence çok başarılı.'' dedi.

Takımdan ayrılmak isteyen Gencay’a izin vermediklerini belirten Terzi, ''Kemal ve Sinan'la ilgili bir sorun yok. Sadece Gencay ‘Hocam ben gitmek istiyorum’ dedi. Bizde izin vermedik. O da bizim beğendiğimiz bizim takımımıza katkı sağlayacak bir oyuncu. Onun için biz şuan kimseyi bırakmayacağız. Ama tabi şartlar kamp döneminde ne olur bilmem. Kamp döneminde 1 2 değişiklik olabilir''diye konuştu.

Samsunspor’a transfer olan Onur Eriş için konuşan Terzi, ''Onur çok büyük silah ve karakter. Onur Zonguldak tarihinde en karakterli ve çok büyük bir silah. Onun yokluğunu hissetmek mümkün değil. Ama hayat devam ediyor. Biz ona takılmayacağız. Biz onun yokluğunu iyi bir oyuncu alarak kapatacağız” dedi.

Basın toplantısına konuşan Kulüp Başkanı Süleyman Caner, teknik direktör Cahit Terzi'nin raporu doğrultusunda transfer çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Caner '' Hocamın belirlediği transfer konusunda çalışmalar yapılıyor. Gerek içerde ki gerekse dışarıdaki oyuncularla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Futbol Şube Sorumlusu Hacı Demir ve Genel Kaptanımız Hakan Hürfikir gerekli görüşmeleri sürdürüyor. İnşallah ikinci yarı daha iyi bir Zonguldakspor izlettirmek nasip olur. Ama her şeyden önce her zaman söylüyorum herkes takımına sahip çıkacak'' dedi

Başkan Caner, “Hala bir stadyuma kavuşamadık. İnşallah ümit ediyorum ki yeni yatırım programına alırlar. Bizlerde modern bir stadyuma kavuşuruz. İçimizde ki sorunlar konuşarak hal olur. Taraftarımız tekrar her zaman olduğu gibi takımlarını desteklemeye devam edeceklerdir. İnancım bu yöndedir. Takımımıza iyi günde ve kötü günde destek olacağız. Biz olmayan bütçelerle takımı ayakta tutmaya çalışıyoruz. Her şey daha güzel olacak” dedi.

Editör: TE Bilisim