Melike Malkoç, İspanya'nın Castellon kentinde yapılan Avrupa U20 Şampiyon Kulüpler Kupası (ECCC-J) yarışmalarında, Türkiye'yi kadınlarda temsil eden Fenerbahçe atletizm takımının kadrosunda yer aldı. Melike, ferdi olarak 100 metrede, 4'lü takım halinde 4 x 100 ve 4 x 400 bayrak yarışlarında koştu.

Sarı-Lacivertli Milli atlet, 100 metrede 12.44'lük derecesiyle üçüncü olarak bronz madalya kazandı. Melike, 100 metrenin yanı sıra Leyla Yanardağ, Şevval Ayaz ve Nefise Karatay'ın da yer aldığı 4 x 100 metre bayrak takımıyla 47.55'lik derecesiyle ilk sırada yer aldı. Zonguldaklı atlet, ardından Leyla Yanardağ, Mizgin Ay ve Eda Solmaz'la birlikte 4 x 400 metre bayrak yarışında sahne aldı ve takım halinde 3:49.63'lük dereceyle yine birinciliğe koştu.

19 yarışmanın 11'inde birincilik, 2'sinde ikincilik, 4'ünde üçüncülük, 1'inde dördüncülük, 1'inde de beşincilik elde ederek yarışmayı bitiren Fenerbahçe, toplamda 134,5 puanla şampiyon oldu. Yarışmalar sonunda İspanya'dan Playas Castellon ikinci, Çek Cumhuriyeti'nden AK Olymp Brno ise üçüncü sırada yer aldı.

Fenerbahçe teknik ekibinde yer alan Zonguldaklı antrenör Utku Duman, sporcusu Melike'nin Zonguldak için gurur kaynağı olduğunu, şehri hem ulusal hem de uluslar arasında başarıyla temsil ettiğini belirterek, "İspanya'da bir kez daha Avrupa şampiyonu olmanın gururunu yaşıyoruz. Sporcum Melike, şampiyonada 100 metrede 3'üncü, 4 x 100 ve  4 x 400 metre bayrak yarışında birincilik elde etti. Sezonu Avrupa şampiyonu unvanıyla kapatmak gurur verici. Melike'yi ve tüm sporcuları kutluyorum. Zonguldak'a şampiyon unvanla dönmenin mutluluğu içindeyiz" dedi.

Editör: TE Bilisim