Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, Türk futbolunda yabancı futbolcu sınırlamasına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sağlam, "Türk Futbolunda yabancı futbolcudan ziyade futbola yabancı olanları ayıklamak ve azaltmak lazım" ifadelerine yer verdi. 


TFF 2. Lig'de mücadele veren Zonguldak Kömürspor'un Pendikspor ile oynadığı maçı izlemek için Karaelmas Kemal Köksal Stadı'na gelen Tekrnik Direktör Ertuğrul Sağlam, taraftarların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Devre arasında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Sağlam, yerli oyuncu yetiştirmek için yapılabilecek süreci aktardı. Kendisinin proje adamı olduğunu aktaran Sağlam, "Tabii defalarca şunu ben söyledim. Önce Türk futbolunda yabancı futbolcudan ziyade futbola yabancı olanları ayıklamak ve azaltmak lazım. Bence bu yabancı oyuncu sayısın azaltma fikrinden ziyade yerli oyuncuyu nasıl yetiştirebiliriz. Daha fazla yerli oyuncuyu Türk futboluna nasıl sunabiliriz. Öncelikle bununla uğraşmamız lazım. Bunun da tek yolu var. Altyapılara yatırım yapacaksınız. Oradan oyuncuların yetişmesi için sağlıklı ortamı hazırlayacaksınız. Onları yetiştirecek eğitici kalitesini artıracaksınız. Ve bunu bir proje olarak da süreç içerisinde plan ve programlarla yapacaksınız. O zaman bakalım Türk futbolcusu sayısı artıyor mu artmıyor mu? Yapanlara bakıyorsunuz. Fedakarlık yapanlara bakın, yatırım yapanlara bakın. Altınordu'ya, Bursaspor'a bakın, Gençlerbirliği yapanların hepsinde futbolcu yetişiyor. Demek ki buraya imkanlarınızı aktarıp şartları oluşturduğunuz zaman Türkiye'de yetenek de var. Oyuncu da çıkıyor. Bunu yapmak lazım. Yapmadığımız sürece hep bunu konuşuyoruz. neden oyuncu yetişmiyor diye. Böyle bir ortamda oyuncu yetişmesi zaten yanlış. Biz yabancı futbolcu sayısından ziyade Türk futbolundaki yabancı futbolcu sıkıntısından ziyade bence yerli futbolcu nasıl yetişir daha fazla yerli futbolcuyu Türk futboluna nasıl sunabiliriz. Önce bunun arayışı ve çalışması içerisinde olmamız lazım" ifadelerine yer verdi.

"Ben bir proje insanıyım. Günü kurtarmaya çalışan bir yapım yok"


Günü kurtarmaya çalışan bir yapısının olmadığını, futbol tecrübesini sunabilecek proje kulübüyle beraber olma hedefinde olduğunu aktaran Ertuğrul Sağlam, Zonguldak Kömürspor'un Süper Lig'i hak ettiğine vurgu yaparak şu ifadelere yer verdi:
"Ereğlili olarak Zonguldaklı olarak hem ailemizi ziyaret etmek hemde Zonguldakspor'un maçını izlemeye geldik. Güzel bir atmosfer. Zonguldak'ta futbola olan ilgi yıllardır var. Ben çocukluğumdan hatırlıyorum. 1980'li senelerde Zonguldakspor'un dönemlerinde biz Ereğli'den maça gelirdik. Zonguldakspor'un bir an evvel dileğim Süper Lig'deki yerini almasıdır. çünkü hakikaten bu şehre ve taraftara geçmiş yıllarda Süper Lig yakıştı. İnşallah bundan sonra da Zonguldakspor'un Süper Lig'de olduğu günleri de görmek istiyoruz. Bunun yanında da tabi bir taraftan da hayat devam ediyor. Şu anda tabii çalışmıyoruz. İnşallah en kısa süre içerisinde kendimizi ifade edebileceğimiz, tecrübemizi, bilgimizi eğitimden aldığımız bilgilerle birleştirerek tekrar sunmaya çalışacağız. Yeni yetenekleri kazandırmaya çalışacağız. Ben uzun yıllar futbol oynadım. 4 sene üniversite okudum, 2 sene yüksek lisans yaptım. Futbol tecrübelerimizle eğitimden aldığımız bilgileri tekrar Türk Futbolu'na sunmak için de şunu bekliyorum açıkçası ben bir proje insanıyım. günlük başarılarla yetinmeyi seven, günü kurtarmaya çalışan bir yapım yok. Bundan sonraki süreçte de bir proje insanıyla, proje kulübüyle beraber olmak en büyük hedefim. Hayalim. İnşallah böyle bir ortam bulabilirsem çalışmaya devam edeceğim."

Editör: TE Bilisim