Alınan bilgiye göre, aralarında 59. ve 60. Hükümetlerde Dış Ticaret ve Gümrüklerden Sorumlu eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in de bulunduğu Türkiye’nin dört bir yanından gelen 350 lisanslı sporcunun katıldığı etkinlik, sahil bandı Amfi Tiyatro’da yapıldı. Sırtlarına numara ayak bileklerine ise takip cihazları takan sporcular, kendileri için kurulan platformda yerini aldı.

Eski Bakan Tüzmen, start öncesi uyarıda bulunduğu birlikte yarışacağı sporculara, denize doğru şekilde atlamaları yönünde hatırlatma yaptı. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nun başlattığı yarış, renkli görüntülere de sahne oldu.

Peşin sıra Karadeniz’in serin sularına atlayan sporcular, parkuru tamamlamaya çalıştılar. Yarış esnasında parkuru yarıda tamamlayanlar ile yüzdükleri sırada fenalaşarak sağlık çalışanlarınca müdahalede bulunan sporcular oldu.

Sahibin ardından denize atladı

Yarış esnasında ilgi çeken bir olay da yaşandı. Golden Retriever olan bir köpek, denize atlayan sahibinin arkasından dakikalarca havladı. Heyecanlanan köpek, bir oyan bir buyana koşarak denize atlayan yüzücüler arasından sahibini gözle takip etti.

Sonunda dayanamayan sevimli hayvan, kendisini serin sulara bıraktı.
İyi bir yüzücü olan köpek, yarışmacıları bir bir geçerek sahibini aradı. Yanına gittiği yüzücülerin üzerine çıkıp sahibini tanımaya çalışan köpek, dakikalarca sporcular ile birlikte yüzdü.

Sahibinin durumundan endişe ettiği için denize atladığı sanılan köpek, bir cankurtaran tarafından deniz aracı ile alınarak karaya çıkartıldı. Bir süre sonra yeniden denize atlayan köpek, ‘yüzücülere engel oluyor’ gerekçesi ile yine aynı yöntemle karaya alınarak bu sefer bağlandı.

Editör: TE Bilisim