GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Kdz.Ereğli ve Alaplı'daki köy ile mahalle muhtarlarına Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda yaşanan sürece ilişkin açıklamalarda bulundu.


Torba Yasa Tasarısı'nın 58. Maddesi'nin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildiğini hatırlatan Mutlu, "Kandilli, Kozlu, Amasra, Karadon, Gelik, Üzülmez bölgelerinin işletme ruhsatları bir bütün. Dolayısıyla yasa olarak  TTK bunu elinden çıkaramıyor. Yasa diyor ki, 'bu ruhsatları ayrı ayrı bölüp Armutçuk, Kozlu, Karadon, Gelik'i ayrı ayrı satabilirsin'. Geçmişteki rödevans sisteminin ülke ve Zonguldak'a neler kaybettiğini bu getirmek istenen sistemin Soma sisteminden daha kötü olduğu, Soma'daki faciadan daha ağır bedeller ödemeyle yüz yüze bırakılacağımızı ifade ettik" dedi.

 

"Gelin Zonguldak'a 15-20 bin kişinin çalışabileceği fabrika açın, istihdam alanı yaratın muhtarlarımızın köyleri boşalmasın Zonguldak'ın insanları dışarıya gitmek zorunda kalmasın, kilit vurulacaksa o zaman gelin hep beraber kilidi vuralım. Zonguldak'ta yeni istihdam alanları yaratmadan TTK'ya zarar verecek her hareket Zonguldak'ı yok etmenin temelini atmaktır, biz buna müsaade etmeyeceğimizi bu uğurda ne mücadele verilmesi gerekiyorsa vereceğimizi her kulvarda ifade ediyoruz"

Editör: TE Bilisim