Sezona şampiyonluk parolasıyla giren ve Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Ereğli Belediyespor ligde geride kalan 7 hafta içinde topladığı 12 puanla 6'ncı sırada bulunarak hayal kırıklığı yaşatıyor.

Özellikle iç sahada geçtiğimiz yaklaşık 10 bin taraftara oynayan Ereğli Belediyepor'u Genç Ereğlililer Taraftar grubu deplasmanda da yalnız bırakmayarak en büyük desteği verdiler, futbolculara sahada güç ve moral verdiler.
Ereğli Belediyespor'un aldığı başarılı sonuçlarla büyük katkısı olan Genç Ereğlililer taraftar grubu liderlerinden Burhan Önder olmak üzere 4 kişinin Çankırı Belediyespor maçında aldıkları  1'er yıllık cezalar yeni sezonda etkisini büyük ölçüde gösterdi.

Tribün liderleri cezaları nedeniyle yeni sezonda tribünde takımlarını destekleyemiyor. Taraftar coşkusundan yoksun kalan Ereğli Belediyespor'un başarısında büyük düşüş görülürken, tribünlerde öksüz kaldı. Tribünlerden gerekli desteği alamayan Ereğli Belediyesporlu futbolcular da maçlara motive olmakta zorlanıyor, kayıplar üst üste geliyor.

Ereğli Belediysespor yönetimi ve yetkililerin Genç Ereğlililer Tribün liderlerinin almış olduğu cezalar için harekete geçmesi bekleniyor. Henüz soruşturması devam eden ve davası görülmeyen tribün liderleri için yetkililerin soruna el atması ve tribün liderlerinin suçsuz olduğunun kanıtlanarak tekrar tribünlere kazandırılmalı.

Zonguldakspor tribün liderleri geçtiğimiz sezonlarda haksız cezalar almış ve 1'er yıl gibi tribüne girememe cezası almıştı. Ancak yönetim harekete geçmiş ve tribün liderlerinin suçsuz olduğunu kanıtlayarak cezaları kaldırmıştı. Ereğli Belediyespor yönetimi ve yetkililer bu durumu Genç Ereğlililer içinde yapmalı.

Genç Ereğlililer tribün lideri Burhan Önder "Geçtiğimiz sezon Çankırı maçında haksız yere cezalandırıldı. Biz suçsuzuz. Yönetim ve yetkililer bizim muğduriyetimizi gidersin, bize destek olsun. Bu sezon Ereğli Belediyespor'un şampiyonluğunda katkı sağlamak istiyoruz. Tribünleri fair-play çerçevesi içinde tekrar coşturup takıma güç vermek istiyoruz. Bu takımı bu sezon hep birlikte şampiyon yapalım" dedi.

Editör: TE Bilisim