Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Kdz.Ereğli İlçesine bağlı Gülüç Beldesindeki Büyük Anadolu Ereğli Otel Salonu'nda, Karadeniz Ereğli Fenerbahçe taraftarları Derneği ve Fenerbahçe Şubesi'nce düzenlenen kahvaltı etkinliğine katıldı.
Otele gelişi sırasında, Fenerbahçe Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Serdar Özbek, dernek yönetim kurulu üyeleri ve kalabalık taraftarlarca karşılanan Yıldırım, gelişi ile ilgili bekleyen yöresel davul ve zurna ekibine, ‘şehitlerimiz varken çalmak olmaz, sakın çalmayın' uyarısında bulundu.
Kalabalık taraftarın ayakta alkışladığı Yıldırım, kahvaltısını yapmasının ardından kürsüde yaptığı konuşmada, 1990'da başlayan Fenerbahçe yöneticiliğinden, 1998'de seçildiği kulüp başkanlığı ve süreçte yaşananları hatırlattı.

GELECEĞİ OLAN FENERBAHÇE 
Toplumda, "Özlenen Fenerbahçe" söylemlerinde bulunulduğunu belirten Yıldırım, şöyle dedi: 
"20 yıl öncesinde hiçbir şeyi olmayan, yalnızca futbol takımı olan ve rakipleri ile yaptığı maçlarda bazen yenen, yenilen bir takımken, ezeli rakibi Galatasaray'a 17 yıldır içeride hiçbir maçta yenilmedik. 6-0'la yenerek tarih yazdık. Dolayısıyla özlenen Fenerbahçe yok, geleceği olan Fenerbahçe var. Geleceğe umutlanmamız, hayal etmemiz lazım. Ve o hayaller üzerine Fenerbahçe'yi oturtmak lazım.

BORÇLARIN İKİYE KATLANMASI
Türkiye'de futbol takımı ve spor kulüplerinin bir şanssızlığı var. Son yıllarda ülkedeki ekonomik sıkıntıların hepsi kulüplere yansımış durumdadır. Geçtiğimiz yıl 2 bin 200 lira olan kur bugün 4 bin'lere çıkmıştır ki, borcunuz da otomatikman yüzde 100 artmıştır. Bunları göz ardı etmemek ve geleceği de bunlara göre yapılandırmak lazım. Bundan sonra yapılacak şey, Fenerbahçe Spor Kulübü ve diğer kulüpler alt yapılara önem verecekler, alt yapıları için 8'er, 10'ar sahalar yapacaklar. Nisan ayında Gebze'de, yapacağımız 15 sahalık projenin temellerini atacağız."

FETÖ BİTMEDİ, BİTMEYECEK
Yıldırım, Fenerbahçe çok büyük olduğunu, bunun da 3 Temmuz'da görüldüğünü savunarak, şunları söyledi:
"Fenerbahçe birlik, beraberlik içinde olduğu zaman çözemeyeceği, yapamayacağı konu yoktur. Yalnız Fenerbahçe şuna dikkat etmelidir; FETÖ, Türkiye'deki süreci devam etmektedir ve bitmez. Bitmesi de uzun yıllar alacaktır. Türkiye Cumhuriyetinin bekası ve yaşaması, Fenerbahçe'nin bekası ve yaşaması için bu örgüte karşı mücadelenin 3 Temmuz'daki gibi devam etmesi gerekir. Bunun dışında eğer sapmaya uğrarsak, ‘artık bu olay bitmiştir' tezine bakarsak hepimiz yanılgıya düşeriz. O zaman, şu anda olduğu gibi alt alta Fenerbahçe'yi bölme operasyonu başlamışken devam edecektir. 3 Temmuz'dan sonra kendi ağızlarıyla şunu söylüyorlar; ‘Aziz Yıldırım ve yönetimi ile taraftarlar arasına nifak tohumları atarak – ki bunu tribünlerde yapmaya başlamışlardı ama başaramadılar- bunu başararak bizleri bir birimizden kopararak kendi emellerine alet etmek istemişlerdir. Buna hiç birimiz düşmemeliyiz. Bu bir tuzaktır, bu tuzağa lütfen dikkat edin ve her zaman hepimiz bu konuda hassas olmalıyız."

"MEHMET ALİ AYDINLAR İLE NEDEN ANLAŞTIK?"
Kulübün, çeşitli dallarındaki sponsorluk anlaşmasını, Futbol Federasyonu başkanlığı yaptığın dönemlerde kulüp ile sorunlar yaşadıkları Mehmet Ali Aydınlar ile yapmalarına yönelik eleştirileri de yanıtlayan Aziz Yıldırım, şunları kaydetti:
Mehmet Ali Aydınlar ile adama o kadar salladıktan sonra niye anlaşma yaptık? Buna açıklık getireyim. Fenerbahçe Spor Kulübü UEFA ile yaptığı anlaşmalarda bazı gelir ve giderlerini açıkladı. Bu anlaşmaya göre, ilk sene 30 milyon euro artı-eksi fark olabilir, ikinci sene için ise 10 milyon euro'ya kadar olanı UEFA kabul ediyor.

SİYASİ NEDENLER İLE İLGİLİ...
Geldiğimiz bu senenin ortasında Turkcell ile iki kez görüşme yaptık ama olmadı. Katar'a gittik, son dakikaya kadar Katar ile anlaşmak üzereyken siyasi nedenlerle ilgili bir başka kulüp ile anlaşma yaptılar. Ondan sonra şahıslar gelip müracaat etti, ancak sözlü ifadelerle ‘sakıncalı olduğu' yönünde sözler geldi. En sonunda, Sayın Mehmet Ali Aydınlar, üniversitemizle ilgili Sayın Başkan Vefa Küçük ve Mahmut Uslu ile görüşürken sağlık sponsoru olmak istediğini iletmiş ve yılda bir milyon dolar ücret ödeyebileceğini söylemiş. Biz Medicalpark'a 3 yıllığına bir milyon dolar ile anlaşmıştık. Burada ise yılda bir milyon dolar teklif ediyor. Ayrıca üniversiteye destek olacağını ifade etmiş. Bu konuşmalar yapılırken, forma konusunu da gündeme getirince bunları masaya yatırdık ve konuştuk. Bir tarafta tenkit etiğimiz bir konu, diğer tarafta ise Fenerbahçe'nin menfaatleri söz konusu. Eğer bunları oluşturamazsak, o zaman bir kaynak yaratmamız lazım. O kaynağı yaratmak da zor. 6 yıl, birer milyon dolardan 6 milyon dolar sağlık sponsoru, yıllık 4 milyon dolardan 6,5 yıl toplam 26 milyon dolar forma reklamı. Topmamı 32 milyon dolar ediyor. Artı, 3 trilyon lira Fenerbahçe üniversitesine yardım, kız voleybol takımının forma reklamlarına bir milyon dolar, eğer isim anlaşması yapılırsa 3 milyon dolar, artı, Fenerbahçeye üniversite kampüsünde yapılması kararlaştırılan 10'ar bin metrekare alanda 5 fakülteden birini hediye edecek. Üniversiteyi de Samandra'da yapmayı kararlaştırdım.
Sözleşmenin ana konusundan biri de, geçmiş ile ilgili hiçbir taahhüdün bulunmamasıdır. Yani, geçmişte Fenerbahçe'ye sözler vermişse bu söz geçerlidir. Bu anlaşmayla ilgili iki tarafta karşılıklı olarak her hangi bir taahhüt anlaşması yapmadık. Yani, kulübe bu kadar mali kaynağı getiren varsa, bugün yaptığımız sözleşmeyi iptal ederim."

EREĞLİ'YE TESİS YAPALIM
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Ereğli'deki Fenerbahçe ile ilgili sözlerinde ise şöyle dedi:
"Ereğli'de şube başkanımız Serdar Başkan ve yönetimi epey çalışmalar yapıyorlar. Geçen geldiğimde de ifade ettiğim gibi, burada bir arazi bulun, üzerine sosyal tesis kuralım. Araziyi kulüp olarak satın alacağız. Üzerine de sizin katkılarınızla tesisi kuracağız. Yetmediği yerde yine kulüp olarak devreye gireceğiz. Serdar Başkan'dan rica ediyorum, bu işe bir an evvel başlayalım. 
Fenerbahçe'nin en önemli 'Hedef bir milyon üye' projesidir. Bu proje de hedefe ulaşana kadar devam etmelidir. Bu çoğaldıkça halk ile Fenerbahçe iç içe geçmiş olacak. Bu, dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan bir Demokrasi örneğidir. Buna da hepimizin hazmetmesi lazım. Bunun için de hepinizin kulübe üye olması lazım."

ÖZBEK; "BAŞKANIMIZ HALK KAHRAMANI OLMUŞTUR"
Fenerbahçe Şube Başkanı Özbek de, bazı Ata sözlerinin hiçbir zaman unutulamayacağını belirttiği konuşmasında, "Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Ne Mutlu Türküm Diyene" dediği gibi… Bu sözler Fenerbahçe Cumhuriyeti'nin vefakar taraftarlarının içerisine kalın harflerle yazılmıştır. Savcının biri Başkanımıza "Ne düşünüyorsun" diye sormuş; Başkanımız ise "Darağcında olsam bile son sözüm Fenerbahçe" demiştir. Büyük Başkanımız, sadece bizim Başkanımız olarak kalmamış, aynı zamanda tarihe altın harflerle yazılı bir ‘Halk Kahramanı' olmuştur. Onun gibi bir Başkanımız olmasından gurur duyuyoruz."

İMZALI FORMALAR HEDİYE ETTİ
Konuşmaların ardından Yıldırım, şehir dışında olması nedeniyle etkinliğe katılamayan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın ismi yazılı 67 sırt numaralı Fenerbahçe Formasını, Belediye Başkan Yardımcısı Deniz Koca'ya, "Yusuf Ziya Odabaş" ve "Metin Ercan" yazılı 67 numaralı imzalı formaları da Türk Metal Karadeniz Ereğli Şube Mali Sekreteri Hakan Eskibina'ya teslim etti.
Fenerbahçe Başkan Vekili Mithat Yenigün'ün de katıldığı kahvaltı etkinliğinde, Karadeniz Ereğli Fenerbahçe Şube ve Taraftar Derneği Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafları çektirildi.
Daha sonra Karadeniz Ereğli Fenerbahçeli Taraftarlar Derneği'ne geçen Yıldırım, burada Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ile bir süre sohbet etti.

Editör: TE Bilisim