2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde CHP’nin adayı olan Muharrem İnce, o dönemde de parti içinde kendisine yönelik oyunlar oynandığını iddia ederek, ‘Cumhurbaşkanlığı adayıyken Zonguldak mitinginde hasta değildim, adaylıktan çekilmeyi düşünüyordum’ dedi.

CHP eski Yalova Milletvekili ve CHP’nin 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri adayı Muharrem İnce, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi‘nde görüştüğü” iddiaları sonrası yaşananlara ilişkin Habertürk TV’de yayınlanan “Türkiye’nin Nabzı Özel” programında Didem Arslan Yılmaz‘ın sorularını yanıtladı.

Didem Arslan Yılmaz’ın “Aday olmamayı düşündünüz mü?” sorusuna, “düşündüm” yanıtını veren İnce şunları söyledi:

“Listeler açıklanınca baktım, benim yanımda duran arkadaşların hepsini harcadılar. Tanju Özcan dahil o da gitmişti. ‘Zonguldak mitinginde hastayım’ dedim. Doğru değildi, ne hastası. Çekilmeyi düşündüm. İlk kez size açıklıyorum. Bartın milletvekilini listeye koymamışlardı. Ekibini satmış adam oluyorsun. Bütün milletvekillerinin hepsi liste dışı bıraktılar. ‘Çekileyim, buyrun kendiniz aday olun’ dedim. Sonra ‘kamuoyunda Cumhurbaşkanı adayı oldu şımarıklık yapıyor, derler’ dedim. Şimdi tekrar geri dönsem, çekilirdim. Ama ben Cumhurbaşkanı olmayı istiyorum. Kazanmak istiyor, Türkiye’yi yönetmek istiyorum. Eğitimi çağdaşlaştırmak, tarımı ayağa kaldırmak, Suriyeliler sorununu çözmek, yargı düzenini sil baştan yenilemek istiyorum.”

Editör: TE Bilisim