Başkan Alan, asfalt çalışmalarını değerlendirerek,  ‘’asfalt çalışmalarımız devam ediyor. İnağzı’na kadar olan yol da bir hafta içerisinde tamamlanmış olacak. Havalar iyi gidiyor, bir dahaki hafta bitirmiş oluruz.’’

İl başkanları toplantısına değinen başkan Alan, ‘’İl başkanları toplantısına katıldık. Ziyaretlerde bulunduk, önümüzdeki hafta ziyaretlerimiz olacak. Her hafta Ankara’dayız, Zonguldak’a hızlıca hizmetlerin aktarılması için ziyaretlerimize çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bütün il başkanları, ilçe başkanları, STK temsilcileri, milletvekillerimizin katılımı le bir toplantı yapılacak. Saat 14.00’de sunum gerçekleştirilecek. Artık son halini verip Cumhurbaşkanımız geldiğinde açıklamak ve Ocak ayında ilk kazmayı vurmak istiyoruz.’’

Başkan Alan'ın kendisine yöneltilen diğer sorulara verdiği yanıtlar şu şekilde:

HİÇ BİR BÜROKRATLA SORUNUM YOK
Ben şahsım adına söyleyim, seçilmişler vatandaşın karşısına geçip oy isteyip ve ondan hesap soruluyorsa seçilmiş yönetmelidir. Bürokrasinin görevi seçilmişe yardımcı olmaktır. Zonguldak’ta bir sıkıntı yaşamadık. Benim hiç bir bürokratla sorunum yok, iyi geçinmek zorundayız. Zonguldak’a hizmet için bu gerekiyor. Geçmişte olmuşa, geçmişe bakarsak ayağımız tökezler. Biz her zaman önümüze bakalım.

NERGİS PARKI ÖYLE BIRAKMAYACAĞIM
Nergis Park açıkladığımız beş projeden biri. Köprünün durumu, dere ıslahı için projeyi en sona bıraktık. Orası benim için çok önemli, orayı öyle bırakmayacağım.

KİMİNLE ÇALIŞACAĞIMA BEN KARAR VERİRİM
Daha öyle bir şey yok, kiminle çalışıp çalışmamaya ben karar veririm. 5 sene sonra vatandaş hesabı bana soracak. Abdullah bey yine en iyi bildiği işi yapmaya devam edecek. Yeri geldiği zaman kan değişikliği iyidir.

Editör: TE Bilisim