Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Milletvekili Adayı Hamdi Ayan, Tepebaşı'nda havai fişekler ve meşalelerle karşılandı. Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı ve MHP 25'inci dönem Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan'ın da katıldığı mahalle toplantısına MHP İl Başkanı, ilçe başkanları, parti yöneticileri ve yüzlerce batandaş katıldı. Hamdi Ayan'ın mevcut milletvekili adayları arasında Zonguldak'a en iyi hizmeti getirebilecek olan aday olduğunun ve Zonguldaklıların bir milletvekilinde istediği tüm vasıfların Hamdi Ayan'da olduğunu belirten Zeki Çakan, "Zonguldak'ın gerçekten hizmete ihtiyacı var. Beni geçtiğimiz dönem meclise gönderdiniz, ancak 28 saat 48 dakika milletvekili olarak TBMM'de hizmet edebildik. Ben Zonguldak Belediye Başkanlığı yaptım. Buraya geldiğimde bana gösterdiğiniz sevgiden nasıl bir belediye başkanı olduğum ortadadır. Zonguldak halkı olarak istediğiniz bütün vasıflar kardeşim Hamdi Ayan'da mevcut. Kendisi Zonguldak meselelerini bilen, gerektiğinde masaya yunruğunu vurabilen, TTK'ya norm kadro kadar işçi alımı için girişimlerde bulunabilen, tersanelerin tekrar hayata geçmesi için çalışan ve gerektiğinde genel başkanının karşısına bir İl Başkanı olarak çıkıp ‘Zonguldak bu durumda' diyebilen tek siyasetçidir" dedi.
"AYAN, BAŞBAKANI AYAĞINA GETİRDİ"
Hamdi Ayan'ın Zonguldak'ın yıllardır aradığı ancak bulamadığı bir milletvekili olduğunu belirten ve Zonguldaklılardan sandıkta Ayan'a mührü bamalarını isteyen Çakan, "Bu güne kadar Zonguldak bir madenciyi meclise gönderemedik diyor, Hamdi Ayan'dan daha iyi madenci mi bulacaksınız? Zonguldak hamuru ve çamuruyla yoğurulmuş bir milletvekilimiz yok diyordu. Alın size Hamdi Ayan... Muhalefet bir partinin il başkanı olarak Başbakanı ayağına getirmeyi başaran bir kişidir Hamdi Ayan" ifadelerini kullandı.


"AYAN'A KEFİLİM"


Bakan Çakan konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bana verilen desteği, güveni hiçbir zaman boşa çıkarmadım. Aldığım hiç bir oyu kendime haram ettirmedim. Mevcut milletvekili adayları içerisinde hizmeti siz en iyi getirecek olan birisi varsa o da Hamdi Ayan'dır. Ben kendisine hizmet getireceği noktasında kefilim."
AYAN:"KUTUPLAŞTIRMAYA DEĞİL BİRLEŞTİRMEYE GELİYORUZ"
Konuşmasına "Siz beni mi bekliyorsunuz? zonguldak beni mi bekliyor. Geliyoruz Allah'ın izniyle. Yapa yapa, toplaya toplaya geliyoruz" sözleriyle başlayan MHP Zonguldak 1'inci sıra Milletvekili Adayı Hamdi Ayan, "Sayın Bakanımız bizi çıktığımız bu yolda asla yalnız bırakmadı. Önümüze çıkan engelleri beraber aşacağımızı buradan sizlere ifade ediyorum. Biz savaşmaya değil, kamplaşmaya, kutuplaşmaya değil, birleştirmeye geliyoruz. Biz siz değerli hemşerilerimizin gönlüne girdik ve anketlerde bunu görüyoruz. Bu memlekette benim anılarım var, acılarım var. Yapmak istediklerim bar. Bu kardeşinizi meclise göndermelisiniz" dedi.

"İsyanımız fazla, derdimiz çok" diyen Hamdi Ayan, "Yıllardır siyaset yaptık, kimseye arkamızdan konuşturmamaya çalışırken kalp de kırmamak istedik. Bazı arkadaşlar rahatmışlar, seçilecekleri garantiymiş. Ama unuttukları bir şey var, bu listelerin başında genel başkanlar yok, adaylar var ve an başta da ben varım" ifadelerini kullandı.


"MİLLETVEKİLLİĞİMİZ GARANTİ DİYENLER RAHAT UYUSUN ONLARI DA KUCAKLAYACAĞIZ"


MHP olarak yola çıktıklarında 10 maddelik bildiri yayınladıklarını ve bu bildirinin ardından kente gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TTK'ya işçi alımı, tersaneler ve yollar konusunda müjdeler verdiğini belirten Ayan, şöyle devam etti" 10 maddelik bir bildiri yayınladık. Bakın ne oldu, dün Cumhurbaşkanımız heldi TTK'ya işçi sözü berdi. Az ama Allah tazı olsun. Biz 8 bin işçi alacağız dedik. Rödevans sahaları iflasın eşiğine geldi. Bu madenlerde çalışan 4 bin kardeşimiz soma ve Ermenek'e göç ettiler. Tersaneler dedik bakın Ereğli'ye geldiler ve miting yaptılar. Bu kardeşiniz geliyor, yapa yapa geliyor yıka yıka değil. Herkesi kucaklayacağız. Birleştirmenin ve bekanın yanında sizlerin evlatları ve kardeşleriniziz. MHP yok diyenlere bir mesaj verdik. Bu kardeşlik mesajıydı. Onlar rahat uyusunlar, onları da kucaklayacağız."

Editör: TE Bilisim