Müftüoğlu'nun yaptığı açıklama şu şekilde;

Siyasi ahlâkın, klasik ahlâka yakın olduğu durumlarda düzgün, yalansız, refah seviyesi yüksek, etik değerlere sahip,  toplumlar olur. 

Siyasete girdiğim ilk günden bu yana, şahsım adına, faydacı yaklaşımdan uzak, toplum adına,  klasik ahlâka uygun, Türk toplumunun geleneksel törelerine ve   vicdani değerlerine saygılı siyaset yaptım.

Sadece bölgesel değil, ülke çapında aldığım görevlerde,  savunucusu olduğum etik değerlerin çizgisinde siyaset yaparak, öncelikle gençlerin ve kadınların siyasete güven duymasını arzu ettim.

Şerefli ikinciliği, şerefsiz galibiyetlere her dönem ve koşulda tercih ettim. Bundan gurur ve onur duyarak yaşadım.

Bu gün dünyada ahlâklı ve mutlu toplumlar,  klasik ve siyasi ahlâkın birbirine paralel gittiği toplumlardır.  

Son yıllarda öncelikle Türkiye’de klasik ahlâk ve siyasi ahlâk arasındaki  makas oldukça açılmıştır...

Bugün ne acıdır ki, geldiğimiz noktada, insanlar artık, kurnazlık, döneklik, aşağılık kompleksi, güce tapma ve şerefsizliğin  adını, siyasi ahlâk tanımında maalesef zeka ve akıl olarak tanımlamaktadır.

Bu gün Kdz Ereğli’de, karşılaştığımız gerçek şu durki; kırk yıllık emeğine saygı duyduğumuz partili küskünlerin bile, günümüzün bozulmuş siyasi ortamı sebebiyle,  kin ve nefret ile 
attığı adımlar, başta kendileri ve alet ettikleri şahıs olmak üzere, aslında gerçekte yıllarca birlikte mücadele içinde olduğumuz her birimize  bir 
kara leke sürmüştür. 

Siyasi partiler, Genel Merkez bazında, emeğe, liyâkata, klasik ahlâkın ilkelerine değer ve önem vermediği, stratejik ve uzun soluklu planlamalar yerine, toplumun tepki ve öfkesine rağmen,  taktiksel ve günü kurtaran kararlar aldığı müddetçe, bunlar yaşanmaya mahkumdur. 

Zira  balık baştan kokar, Genel Merkez düzeyinde ahlâki hatalar doğal akışında yinelenirse, alt kademeler de siyaseti dizayn eden insanlar, maddi ya da manevi menfaatleri gereği terbiyesiz,  çirkin ve yüz kızartıcı davranışlarını, siyasetin doğal bir hamlesi olarak görmeyi tercih ederler... 


Bu şeref ve asalet yoksunu durum bazen en yakınınızda, size kan bağı ile bağlı olan insanlardan,  bazen kırk yıl partide emeği olan,  sizinde bu geçmişe saygı duyarak, yol arkadaşlığı yaptığınız abilerinizden gelebilir. 

Böyle zamanlarda yalnız doğrunun yanında, sessiz, sakin, asil ve vakur kalmak kolay değildir ama her zaman en  iyisidir...

Zira güneş balçıkla sıvanmaz...

Allah’ın bir bildiği mutlaka  vardır ve olan hep hayırlıdır...


2019 kutsal bir yıl...
Bizler, bu gün bu tarihe tanık Türk Milleti  kurtuluşun 100.yılına girmenin onurunu yaşıyoruz. 

Bundan sonra, Mustafa Kemal Atatürk’e yakışan zihniyetlerin yerel ve genelde siyasi başarılarının konuşulacağı, iktidar da bir Cumhuriyet Halk Partisi hayaliyle,  ilçemizde yerelde seçilen adayımıza ve belediye meclis üyesi arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

Editör: TE Bilisim