31 Mart Yerel Seçimlerinde Ereğli halkını büyük desteğiyle beş yıl aradan sonra yeniden belediye başkanı seçilen Halil Posbıyık, belediye başkanlığı koltuğuna yeniden oturdu.
Posbıyık, beraberinde eşi Neriman Posbıyık, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Partisinin il başkanı Hakkı Güney, Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Sevdekar Aras ve belediye meclis üyeleri ile İlçe Seçim Kurulu’na giderek mazbatasını aldı.
Belediye Başkanı Posbıyık, mazbata almak için gittiği İlçe Seçim Kurulu’nda, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Yusuf Çetinkaya ve seçim kurulu personeline çiçek takdiminde bulundu. İlçe Seçim Kurulu görevlileri de Posbıyık ve partililere çikolata ikram etti.
Posbıyık burada yaptığı konuşmada, seçimin güven içinde gerçekleşmesinden ötürü başta Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, İlçe Seçim Kurulu ve güvenlik güçleri olmak üzere tüm kamu personeli ile herhangi bir gerginliğe mahal vermeyen seçim kampanyaları yürütmeleri dolayısıyla tüm siyasi partilerin adaylarına teşekkür ettiğini söyledi.
İlçe Seçim Kurulu Başkanı Yusuf Çetinkaya da güzel bir kampanya döneminin ardından Posbıyık’a mazbatasını takdim etmekten ötürü mutlu olduğunu belirterek, kendisine başarılar diledi.
Halil Posbıyık ve belediye meclis üyeleri daha sonra Karadeniz Ereğli adliyesi önünde günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

 
ÇELENK KOYDU, KUTLAMALARI KABUL ETTİ
 
Posbıyık ve beraberindekiler daha sonra Atatürk Anıtı’na giderek çelenk koydu. Burada kutlamaları kabul eden Halil Posbıyık ile alanda toplanan binlerce kişi düzenlenen tören çerçevesinde saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı’nı seslendirdi.
Kalabalık daha sonra çarşı içinden kortej halinde belediyeye intikal etti. Posbıyık yol boyunca vatandaşları selamladı, kutlamaları kabul etti. Posbıyık’ın geçişi esnasında belediye görevlileri yollarda tedbir aldı.

 


Posbıyık, Ereğli Belediyesi’ne eşi Neriman Posbıyık, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, İl Başkanı Hakkı Güney, İlçe Başkanı Sevdekar Aras, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri ile birlikte geldi.
Belediye Başkanı Posbıyık’ı burada belediye önünde toplanan binlerce kişilik bir topluluk karşıladı. Posbıyık alkışlar ve sloganlar arasında Ereğli Belediyesi’nin balkon kısmından topluluğa hitap etti. Konuşma esnasında belediyenin önü, Pençes deresi boyunca uzan yolun iki tarafı kendisini dinleyen vatandaşlarla hıncahınç doldu.
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam belediye meclis üyeleri tek tek kürsüye çıkarak halkı selamladı. Belediye önünde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.


POSBIYIK: “EREĞL İTARİHİ BİR AN YAŞIYOR”

Posbıyık alkışlar arasında yaptığı konuşmada kendisinin Ereğli sevdalısı biri olduğunu, ‘Aşkım Ereğli’ derken asla siyaset yapmadığını dile getirerek şunları söyledi:
“Bugün Karadeniz Ereğli tarihi bir an yaşıyor. Halil Posbıyık liderliğindeki halk hareketi, bütün engellemelere rağmen, çıkar odaklarının maddi manevi engel koymalarına rağmen, Halil Posbıyık liderliğindeki halk hareketi, sizlerle birlikte ezici bir çoğunlukla belediye başkanlığına seçildi. Sizleri kutluyorum, sağolun varolun. Karadeniz Ereğli seviyeli, kavgasız, centilmence bir seçim yaptı. Bunda emeği geçen, başta kaymakamımız olmak üzere kolluk güçlerimiz, başsavcılığımız, İlçe Seçim Kurulu görevlilerine, sandık görevlilerine, Ereğli halkına; demokratça davrandığınız için hepinizi tekrar kutluyorum. Mazbatamı aldım, şu anda belediye başkanıyım. Allah’ıma şükürler olsun.
Şu anda Karadeniz Ereğli’de yaşayan 118 bin kişinin belediye başkanıyım. Bana oy verenin de, vermeyenin de, yanımdan geçmeyenin de. Hepsine şükranlarımı sunuyorum, bundan sonra göreceksiniz, oy vermeyenlere de, oy verenlere de elimden gelen en büyük hizmetleri yapacağım. Özellikle ve özellikle hiçbir ayrım gözetmiyorum. Yaradan’ın yarattığı bütün kullara, Ereğli’de yaşayan 118 bin kişiye din, dil, ırk, renk farkı, parti farkı gözetmeksizin şerefimle söz veriyorum, hizmet etmeye devam edeceğim.”

“PATRONUMUZ EREĞLİ HALKI”

İlçenin beş yılda büyük kayıpları olduğunu belirten Posbıyık şöyle devam etti:
“ Hiç öyle felaket edebiyatı yapmıyorum ama bana ve ekibime inanmanızı istiyorum. Sadece bana ve CHP Meclis üyelerine değil, benim kardeşim olan AK Partili belediye meclis üyeleriyle el ele vereceğiz, sizlerin yüzünü güldürmek için hep birlikte çalışacağız. Hiçbir ayrım gütmüyorum. Belediye meclisinde 31 tane arkadaşım var. 20 tanesi CHP’li, 11 tanesi AK Partili. Benim için hiçbir ayrım yok, her biri Ereğli’ye hizmet için soyunmuş yürekli insanlar, hepsi benim arkadaşım. Aynı davaya hizmet edeceğiz. Burada artık parti davası yok. Halil Posbıyık olarak, lider olarak Ereğli’de parti meselesini olumlu noktaya getirmek için hep beraber çalışacağız. Beni ilk tebrik eden değerli dostum Erol Bey oldu. AK Parti Adayı Erol Şahin beni tebrik etti, başarılar diledi. Saadet Partisi Belediye Başkan adayı, İyi Parti Adayı, bütün partilerin adayları beni tebrik ettiler. İşte arzuladığımız tablo bu.
İnsanlar yanlışlar yaparlar ama gerçekleri görmek lazım. Eğer Ereğli büyük kayıplara uğradıysa, hep birlik beraberliğimizi ön plana çıkarmadığımız içinde. A Partisi, B Partisi, C Partisi, yok artık böyle bir şey bundan sonra. Ereğli’nin meselelerini konuşacağız. Değerli arkadaşım Fatih Çakır da beni aradı, Ereğli için mücadele edeceğimizi söyledi. Ereğli halkının yüzünü güldüreceğiz. Zaten dün itibarıyla gülmeye başladı, gülmesi hep devam edecek inşallah.
Biz kayıpların farkındayız, eksiklerin farkındayız ama yolumuza devam edeceğiz. Dava arkadraşlarımla ant içtik. Ereğli halkının yüzünü güldürmek için çalışmaya devam edeceğiz. Belediye Personeli arkadaşlarıma da yürekten inanıyorum, onlarla birlikte el ele verecek ve çalışacağız. Her zaman söylediğim bir lafı tekrarlamak isterim. Belediyede çalışan başkan yardımcısından çöpçüsüne kadar herkes şunu bilmelidir; benim ve personelimin patronu Ereğli halkıdır. Ereğli halkının verdiği vergilerden, çöpçünün de, başkan yardımcısının da, belediye başkanının da maaşını ödüyoruz. Ereğli’de yaşayan insanlar vergilerini veriyor, biz de onlardan aldığımız maaşlarla çoluk çocuğumuzun rızkını temin ediyoruz. Bizim patronumuz Karadeniz Ereğli’de yaşayan insanlardır. Patrona patron gibi davranacağız.”

ERDEMİR’E MESAJ…

Posbıyık, “Dakikasını boş geçiren, kaytaran işçi benim insanım değildir, belediye başkanı ve Ereğli halkına ihanet ediyor demektir. Benim prensibim budur. Ereğli halkının hizmetkarı olmak bizim için en büyük şereftir” ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı şunları söyledi:
“Başta Erdemir olmak üzere, bütün sivil toplum örgütleriyle çok samimi ve iyi ilişkiler içinde olacağız. Ereğli’deki sivil toplum örgütleri, sendikalar, hepsi bizim kardeşlerimiz, geçmişte sıkıntılar olmuştur, olabilir. İnsan hayatında her zaman sıkıntılar olabilir. Önemli olan yanlışlarından dönmek, erdemli olmaktır. Ben Halil Posbıyık olarak yanlışlarımdan döndüm, herkese bembeyaz bir sayfa açıyorum. Hakkımda intikam alacak diye algı operasyonları yaptılar. Kimden intikam alacağım, ben insanlarımı seviyorum. Ereğli’de kırgın olduğum, dargın olduğum bir tek kişi yok. Ama şunu da söylemek lazım. Ben Karadeniz Ereğli’ye yüzünü dönen, Ereğli’de yaşayanlara saygı duyan, yatırım yapan, kentin kalkınmasına ve büyümesine yardımcı olan bütün kurumların önünde ceketimi ilikleyip saygıyla eğilebilirim. Bizim bir tek meselemiz var. Ereğli halkı mağdur edildi. Türkiye’de genel ekonomi bozuk. Ereğli’de de bozuk. Ereğli’de moral bozukluğu da var. Türkiye’nin en güzel kentinde yaşıyoruz, burada fabrikalar, ağır sanayi var. Burada yok yok, ama neden bu kadar işsiz var. Bunu herkesin ama herkesin, Erdemir’in de, ticaret odasının da, belediye başkanının da, esnaf odasının da kendisine sorması lazım. Demek ki bir yanlışımız var. İşte çağrıda bulunuyorum, gelin bu yanlışımızı düzeltelim. Ben Ereğli’de birlik beraberlik içinde Ereğli’nin güçlenmesi için elimden geleni yapmaya hazırım. İki sene içinde inanılmaz gelişmeler olacak Ereğli’de. Ereğli’yi harekete geçireceğiz, Ereğli’ye yatırım yapanın elini öpmeye hazırız. Yeter ki bir insanın evine ekmek götürmesine vesile olsun. Bize güvendiniz, bizi seçtiniz. Kazanan Ereğli halkı olmuştur, kaybeden yoktur.”
Posbıyık, halkın ezici çoğunluğuyla, demokratik seçimler için başarıya ulaştıklarını belirten Posbıyık “Ereğli’ye kötülük yapmak isteyenlere, yatırım yapmayanlara yine bu halk gücüyle beraber, yine harekete geçeceğiz” dedi.
Posbıyık konuşmasının sonunda geleneksel “Sevgi Barış Dostluk” sloganının vatandaşlara tekrarlattı.

BEŞ YIL SONRA YENİDEN MAKAMDA…

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, daha sonra Belediye Başkanlığı makamına geçerek beş yıl önce eski belediye binasında ayrıldığı başkanlık koltuğuna yeniden oturdu. Belediye Personeli, Posbıyık’ı alkışlar ve çiçeklerle karşıladı.
Makama eşi, çocukları ve torunu ile gelen Posbıyık, burada basın mensuplarına gösterdikleri ilgi için teşekkür ederek şunları söyledi:
“Ereğli’de demokratik, seviyeli bir ortamda seçim yaptık. Başta kaymakamımız olmak üzere, başsavcımıza, ilçe seçim kuruluna, kolluk güçlerine ve olayları anında yansıtan basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Ereğli’de yeni bir dönem başlıyor. Bunun adı Beyaz Sayfa’dır. Benim için bana oy veren, vermeyen, dini, dili, ırkı ne olursa olsun, Ereğli’de yaşayan tüm insanların sağlıklı olması, akşam yatağa aç girmemesi bir iş bulabileceği ortamlar yaratmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Tüm hedefimiz Ereğli’yi şu içinde bulunduğu güç ortamdan kurtarmak.”
Posbıyık şu anda belediyeye girdiğini, henüz belediye ile ilgili bir bilgisi olmadığını, bu andan itibaren belediyenin durumu, mali ve imar durumu ile ilgili araştırma yapacağını söyledi.
Basın mensuplarına da hitap eden Posbıyık, şöyle konuştu:
“Basın mensuplarından bir istirhamım var. Siyasi parti ilçe başkanlarıma, milletvekilerime, halkıma çağrıda bulunuyorum ama burada en çok çağrıda bulunacağım makam basın mensuplarıdır. Ereğli’de bir hareket sağlamakta basınımızın önemli katkıları olacağına, bu olayda öncü rolü oynayacaklarına inanıyorum. Ereğli’de yatağa aç giren insanlar çoğalmaya başladı. Ereğli’nin her türlü imkanı var. Ama burada bir eksiklik var, bu eksikliği gidereceğiz, bunda basınımızın da çok değerli katkılarını bekliyorum. Onların yardımıyla çok mesafe alacağımıza inanıyorum. Sizler vasıtasıyla Zonguldak’a, tüm ülkemize saygılarımı sunuyorum”
Posbıyık daha sonra belediye başkanlığı koltuğuna oturarak basın mensuplarına poz verdi. Posbıyık’ın makama oturması sırasında ailesi de ona eşlik etti.
Editör: TE Bilisim