Yavuzyılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle katıldığı organizasyonda, partisinin Tank Palet Fabrikasındaki gelişmelerden duyduğu rahatsızlığı, Katar Şura Meclis Başkanı’na bizzat aktarırken, ülkeler arasında dostluğun pekişmesi ve Zonguldak için ticari ilişkilerin geliştirilmesi adına da girişimlerde bulundu.

Yavuzyılmaz dostluk grubunda yaptığı temasların ardından gerçekleştirdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Türkiye – Katar Parlamentolar Arası Dostluk Grubu olarak Katar Şura Meclisi Başkanı ve üyeleriyle bir araya geldik. Genel Başkanımızın görevlendirmesiyle katıldığım organizasyonda, partimizin Tank Palet Fabrikası hususundaki gelişmelerden duyduğu rahatsızlığı Şura Meclisi Başkanı Ahmad Bin Abdullah Bin Zaid EL MAHMUD’a birinci ağızdan aktardım. Şura Meclis Başkanı, Türkiye'de çeşitli konularda hükümet ve diğer partiler arasında uzlaşmanın olmadığını bildiklerini, bu uzlaşısızlığın diğer yabancı ülkelerin ekmeğine yağ sürebileceğini de beyan ettiler. Olumlu bir diplomatik görüşmeydi.

Diğer yandan Katar, doğal zenginliklerinin yanında ithalata dayalı ekonomisi olan bir ülke. Toplantıda, yıllık yaklaşık 100 milyon dolarlık mobilya ithalatı yapan Katar'ın, bu ihtiyacını büyük ölçüde Zonguldak’tan karşılayabileceğini ifade ettim. Katarlı yetkilileri temaslarda bulunmak ve Zonguldak’a yatırım yapmak üzere ormancılık kültürüyle yoğrulmuş şehrimize davet ettim. Mobilyacılık sektörünün önünün açık olduğu Zonguldak’ın bu pazardan büyük bir pay alması adına girişimde bulundum. Şura Meclisi Başkanı, Zonguldak’a yatırım yapabileceklerini, konuyu birlikte değerlendirebileceğimizi belirterek, olumlu bir yaklaşım sergilediler.
Konuyu bugün Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ve Ticaret Sanayi Odası Başkanı Metin Demir ile istişare ettim. Katar heyetiyle görüşmelerimi sürdürerek, Zonguldak’ın mobilyacılık sektörünün yanında, diğer sektörlerinde de yatırım alarak üretim ve ürün gamını genişletip, ihracatı ve istihdamı arttırmayı hedefliyoruz.’’

Editör: TE Bilisim