CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, CHP Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman’ın görevden alınmasıyla ilgili açıklama yapmaktan çekindi.

Bilindiği gibi Fikret Zaman, görevden alınmasının nedeni olarak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ı göstermişti.
Fikret Zaman’ın yaptığı önemli açıklamaların ardından, gazetecilerin ‘CHP Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman’ı görevden siz mi aldırdınız?’ ve ‘Görevden seçim sürecinde alınması etik miydi?’ sorularına cevap veremeyen Milletvekili Yavuzyılmaz, seçim sürecine zarar vermek istemedeğini ifade ederek, 31 Mart’tan sonra açıklama yapacağını söyledi. 

Milletvekili Deniz Yuvazyılmaz, gazetecilerin ısrarlı sorduğu soruları ise yanıtsız bırakması kafalarda soru işareti bırakırken, yaptığı açıklama şu şekilde: “Bu konular özellikle yerel seçimler öncesinde gündemimizde olan konular değil. Partimiz tüzük ve kurallarına göre bu tip işlemleri yapabilmek, Merkez Yürütme Kurulu’nun ve bunun gibi kurullaramızın görev uhdesinde bulunuyor. Bu doğrultu da çeşitli hassasiyetler gözetilerek böyle bir karar alınmış. Bize de partimizin yetkili organlarının aldığı karar noktasında işlemleri yapmak düşüyor. Şu anda yerel seçimlere odaklanmış durumdayız. Özellikle partimizin içini daha fazla ilgilendiren, aile içi konularla ilgili genel değerlendirmeleri seçim döneminde yapmamak ve üzerinden zaman da geçmesinin ardından yapmanın daha etkili olacağını düşünüyorum. Bu doğrultu da özellikle Genel Merkezimizin de bu tip konularla ilgili yetkililerin, Milletvekillerinin, örgüt yetkililerinin bu süreçte konuşmalarının doğru olmayacağını söyledi. Partimizi tartıştırmamanın daha iyi olacağı kanaatindeyiz” dedi.

Editör: TE Bilisim