Elmas TV'de Gamze Taşdemir'in konuğu olan Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, sorulan bir soru üzerine Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile Erdemir yönetimi arasında yaşanan gerginlik konusunda görüşlerini açıkladı.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın sadece kendi görüşlerini paylaşmadığının, vatandaşın da görüşlerini alarak, Erdemir ile ilgili sorunları dile getirdiğinin altını çizen Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, 'Belediye başkanımız Sayın Halil Posbıyık Erdemir ile ilgili eleştirilerinde haklıdır. Belediye başkanımızın yanındayız' dedi.

Erdemir'in, Ereğli'ye verebileceği ne kadar katkı varsa, Başkan Halil Posbıyık'ın bunu almak istemesinin doğal olduğunu belirten Deniz Yavuzyılmaz, şunları söyledi;

YAVUZYILMAZ: 'POSBIYIK HALKIN SORUNLARINI DİLE GETİRİYOR'
"Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, sadece kendi görüşlerini paylaşmıyor. Vatandaşlarımızın da görüşlerini alıp, belediye başkanı olarak onların sorunlarını dile getiriyor. Belediye başkanımız Halil Posbıyık, yapmış olduğu bu eleştiriler konusunda da haklıdır.

'HALİL POSBIYIK'IN YANINDAYIZ'
Eğer ki Erdemir'in, Ereğli'ye verebileceği daha fazla katkı varsa ki var, Başkan Posbıyık bunu almak isteyecektir. Kim için? Ereğli'de yaşayan vatandaşları için. Eğer Erdemir'in Ereğli'ye verdiği bir zarar varsa, bu zarar yüzde 1 bile olsa, yüzde sıfıra düşürmek isteyecektir. Sayın Halil Posbıyık işte bunun peşindedir. Dolayısıyla biz milletvekilleri olarak belediye başkanımızın yanındayız. Erdemir'in, Ereğli başta olmak üzere, Zonguldak il geneline ne verebiliyorsa almamız lazım.

'SORUN SADECE HAVA KİRLİLİĞİ DEĞİL'
Erdemir'de sorun sadece hava ve çevre kirliliği ile sınırlı değil. Aynı zamanda hava ve çevre kirliliğine ilaveten çeşitli sosyal alanların, sosyal tesislerin Ereğli'ye kazandırılması ile ilgili bazı adımların atılması gerekiyor. Gün geçtikçe Erdemir tarafından bu adımların atılmaması daha büyük sıkıntılara neden oluyor. Erdemir, Ereğli başta olmak üzere Zonguldak'a borçludur. Bu borcu bilmek için de verdiğimiz maden şehitlerini hatırlamak yeterli olur."

Erdemir Plajı konusuna da değinen milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, 'Erdemir Plajı'nın devri konusunda, iki partiyi kıyaslamak yerine iki belediye başkanını kıyaslarsak, herhalde ortada tartışılacak bir konu kalmaz. Halil Posbıyık'ın Ereğli'yi nereden alıp, nereye getirdiği ortadadır. Yaptığı sahil projesi ile Ereğli'yi Zonguldak'ın İzmir'i gibi bir noktaya getirmiştir' dedi.

 

HABER: Seyfi BOYRAZ

Editör: TE Bilisim