Yaman Civan'ın kızları İkbal Civan ve İlknur Başaran, Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı makamında ziyaret ederek, babalarının sağlığında yaptığı Posbıyık büstünü hediye ettiler; "Babamız adına bu büstü size sunmaktan onur duyuyoruz. Bu büstü, Onun hatırasının ve size olan sevgisinin, sizin Ereğli'ye olan katkılarınızın simgesi olarak görüyoruz" dediler. Yaman Civan'ın, üretken sanat hayatının unutulmamasını ve gençler tarafından devam ettirilmesini dilediklerini vurguladılar. Ziyaret sırasında Gazi Alemdar Derneği Başkanı Durmaz Demiroğlu da Civan'ın ailesine eşlik etti.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kendilerine teşekkür ederek, Yaman Civan'ın büyük bir sanatçı olduğunu, sadece Ereğli'nin değil Türkiye'nin ve sanat dünyasının bir kaybı olduğunu ifade etti. Posbıyık, Civan'ı, her zaman hatırlayacaklarını ve eserlerinin yaşaması için her türlü katkıya hazır olduklarını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Daha önce 2013 yılında da Bolu İzzet Baysal Üniversitesi'nden heykeltraşlar, Devrim Bulvarı üzerine "Belediye Başkanları Anıtı" yapmışlar, Karadeniz Ereğli'ye uzun süre hizmet vermiş belediye başkanları, Dündar Güçeri, Ruhi Cöbekoğlu ve Halil Posbıyık'ın büstlerinin de yer aldığı bir rölyef hazırlamışlardı. Rölyef, Ereğli'nin yerel yönetim tarihini de ortaya koyuyordu. Daha sonra seçilecek belediye başkanlarının büstlerinin yerleştirilmesine uygun dizayn edilmişti. Ancak Hüseyin Uysal'ın belediye başkanlığı döneminde, bu rölyef sökülerek yerinden kaldırılmıştı.

Editör: TE Bilisim