Turpcu sorular üzerine; "Partimizin seçim çalışmaları başlıyor. Hem Zonguldak hem de Sayın Cumhurbaşkanımızın Yurt çapında ki gezilerine katılacağım ama daha çok Zonguldak ve ilçelerinde çalışmalara katılacağım" dedi.

"Aday listesinde olmasam da ben listedeyim"
"Biz Sayın Muharrem İnce'yi Cumhurbaşkanı yapacağız çünkü sistem değişti. Cumhurbaşkanlığı seçimini alamadıktan sonra bir önemi kalmadı.
Bunun için hem Cumhurbaşkanlığı ile ilgili çalışmalara katılacağız hem de Zonguldak'ta partimizin milletvekillerinin seçilebilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Aday listesinde olmasam da ben listedeyim. Bir referandum yapıldı ve sistem değişti, rejim değişti. Bu referandum sonucunda tek adam sistemi geldi. Dolayısıyla bizden birisi Muharrem İnce seçimi kazanmalı ki Türkiye normalleşsin ve tekrar demokratik sisteme dönsün. Bu anlamda biz bu işin tam ortasındayız ve Sayın Cumhurbaşkanı adayımızın en yakınındayız. Bu anlamda listedeyiz. Yeter ki Muharrem İnce seçilsin biz yine rütbesiz dolaşmaya hazırız. Bu konuda bir şüphe oluşmasın. Yeter ki biz bu tek adam sistemini, tek adam diktatörlüğünü yıkalım ve yeniden güçlendirilmiş ve eksiklikleri tamamlanmış Parlamenter sistemi, Atatürk'ün bize gösterdiği ve emanet ettiği Cumhuriyet'i tekrar emin ellere verelim. 40 yılın üzerinde bir mücadelemiz var ve hak, hukuk ve adaletin bir gün tecelli edeceğine inanıyoruz. "

"Ön seçim yapacak vakit vardı"
Seçim sürecinin kısa olsa da ön seçim yapılacak vakit olduğu halde yapılmadığına dikkat çeken Turpcu; "Tüm Avrupa ve Amerika gibi modern demokrasilerde partilerin adayları ön seçimler ile belirlenir ve kimse bunu değiştiremez. Türkiye'de tümüyle bir demokrasiye ihtiyacımız var. Sadece Ak Parti'nin bizlere dayattığı antidemokratik yasalar değil kendi içimizde de bunu yapmalıyız çünkü adayların arasında kırgınlıkların olmamasının tek yolu budur. Eğer irade gösterilseydi ön seçim yapılabilirdi zaman konusunda bir problem yoktu. Fakat bu duruma kendimizi hazırlamıştık" dedi.

"CHP listesini tartışmak bize yakışmaz"
Turpcu, CHP Zonguldak milletvekili aday listesi hakkında gelen soruya; "CHP listesini tartışmak ise bize yakışmaz. Partimiz, arkadaşlarımız ve Cumhurbaşkanı adayımız ile kesinlikle birinci olmalıyız. Parlamentoda gerekli çoğunluğu sağlamalıyız. Liste tartışmaları gazetecilerin ve köşe yazarlarının işidir. Onlar özgürce yazabilirler fakat hiçbir arkadaşımla ilgili veya liste ile ilgili tartışmak bana yakışmaz ve tüm üyelerimize bir mektup yazarak bu konudaki görüşlerimi aktaracağım" dedi.

"Millet İttifakı birinci olacak"
Turpcu bir başka soru üzerine; "İYİ Parti, SHP ve CHP ittifakının birinci çıkacağına inanıyoruz. Ülkemize ve Zonguldak'a hayırlı olsun. Ben Sayın Cumhurbaşkanı adayımızın kampanyalarında yer alacağım. Belki bir gün bir sabah kahvaltısında belirli gazetecileri davet edip TTK, santraller, üniversiteler, yollar, havaalanı ve Zonguldak'ın tüm sorunlarını görüşebileceğimiz bir etkinlik ayarlamaya çalışacağız. Türkiye'nin normalleşmesi ve demokratikleşmesi için bu 16 yıllık AKP ve Tayyip Erdoğan döneminin sona ermesi gerekiyor ve Sayın Muharrem İnce ile Türkiye'nin tekrar normalleşeceğine inanıyorum. Bu konuda da en büyük hizmetleri Zonguldak alacaktır. Üniversiteler, karayolları, havaalanı ile ilgili bir kanun teklifi verdim. Sayın Muharrem Bey ile özel bir Zonguldak kanunu hakkında görüştüm. Muharrem İnce'nin seçilmesiyle en büyük Zonguldak kazanacaktır." yanıtını verdi.
Turpcu, Ak Parti Milletvekillleri Hüseyin Özbakır ve Faruk Çaturoğlu'nun da liste dışı kalmasıyla ilgili
"Faruk Çaturoğlu Bey'i tarihe havale ediyorum" sözleriyle dikkat çekti.

Editör: TE Bilisim