Umut Başoğlu'nun aday olmasının ardından yerine Fırat Birkan'ı getirmek isteyen Turpcu bunda başarılı olamadı. Başoğlu'nun istifasının ardından eski Merkez İlçe Başkanlarından Cemal Şahin ile Fırat Birkan'ın adaylığı gündeme geldi. Parti içinde yaşanan görüş ayrılıkları üzerine Cemal Şahin adaylıktan çekilerek vekaleten İl Başkanlığı görevine bakan Hakkı Güney ile Turpcu'nun desteklediği Fırat Birkan için seçim yapıldı. Genel seçim kararının alındığı günlerde parti yönetimi içinde yapılan oylamada Fırat Birkan'ın 17-18 oyla seçilmesi bekleniyordu ancak istenilen sonuç alınamadı. Turpcu'nun tüm baskılarına karşın yönetim içinde yapılan oylamada her iki aday 14'er oy alarak berabere kaldı.
Sonuç Genel Merkez'e gönderilerek kararın Ankara tarafından verilmesi istendi. Genel Merkez Yönetimi ise bu süreçte yeni bir kırılma yaşanmaması için İl Başkanı ataması yapmayarak Hakkı Güney ile seçim sonuna kadar devam edilmesi görüşünde birleşti.
Ancak CHP içinde görüş ayrılıkları ve çatışmalar her geçen gün arttı. Şerafettin Turpcu istediğini alamayınca Fırat Birkan ve kendisine yakın isimlerle CHP'nin kampanyasını sabote ederek Hakkı Güney'in başarısız olması için çalışmaya başladı.
Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ile il il dolaşarak Bakan olma hayali kuran Turpcu, Zonguldak'ta ki seçim çalışmalarının hiç birine katılmadı. Turpcu bu tavrı ile parti içinde birlik bütünlüğü sağlayan isim olma şansını kaybederken kutuplaşmaların tavan yapmasına neden oldu.

Editör: TE Bilisim