CHP Zonguldak İl Başkanı Umut Başoğlu, Afrin harekatıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Başoğlu, Afrin Harekatının geç kalınmış bir operasyon olduğunu belirterek şunları söyledi;

"GEÇ KALINMIŞ BİR OPERASYONDUR"

"Afrin Harekatında görev yapan Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Mehmetçiğimize başarılar diliyorum. Bu terör koridorunun bitirilmesi konusunda her zaman Mehmetçiğin yanında olduğumuzu belirtiyorum. Millet olarak Afrin'deki harekâtı izliyoruz. Gönlümüz, yüreğimiz ve tüm kalbimizle Afrin'deyiz. Ortadoğu coğrafyasında yaşanan sıkıntılar, bizi bugüne kadar getirmiştir. Haliyle bu operasyonun yapılmasına sebep olmuştur. Baktığınız zaman, PKK, YPG'nin birlikte hareket ettiğini görüyoruz. ABD'nin bu noktada araçlar ile silah yolladığını görüyoruz. Kilis'teki vatandaşlarımızı ve sınırlarımızı tehdit eden bir terör olgusu ile karşı karşıyayız. Haliyle, daha önce Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da teröre karşı bir çok operasyon yapılmıştır. Artık sınırlarımızın dışına taşmıştır. Bunun güvenliği de sınırlarımızı korumamızdır. PKK, YPG, PYD net bir şekilde terör örgütüdür. Bunlar Suriye gibi legal bir oluşuma sahip değildir. Suriye'nin topraklarını işgal etmiş illegal bir örgüttür. Haliyle bu da sınırlarımızı ve topraklarımızı tehdit ediyor. Bilindiği üzere bu koridordan ülkemize giren teröristler kanlı terör eylemleri yapmışlardır. Bu noktada biz ağır bir tehdit altındayız. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yapmış olduğu bu harekâtı Cumhuriyet Halk Partisi olarak, vatandaş olarak canı gönülden destekliyoruz. Bundan sonraki süreçte askerimizin burnu bile kanamadan geri dönmelerini arzu ediyoruz."

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMSEDEN İCAZET ALMAZ"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Umut Başoğlu, operasyonu eleştiren STK'lar ve şahıslar ile ilgili değerlendirmede bulunarak şu ifadeleri kullandı;

"Bir takım sivil toplum kuruluşları operasyonu desteklemediği noktasında açıklama yapmışlardır. Bu iş, bizim ülke güvenliğimizdir. Biz kimseye bir şey sormak zorunda değiliz. Türkiye Cumhuriyeti, kimseden icazet almaz. Sonuçta bu ülkede aynı sınırlar içerisinde yaşıyoruz. Ülkemizin sınırları tehdit altındayken ABD'ymiş Almanya'ymış, STK'larmış kimse kusura bakmasın. Biz şuraya gideceğiz, buraya gideceğiz diye kimseye sormak zorunda değiliz. Çünkü burada bizim sınırlarımız tehdit altındadır. Amerika'nın ve Almanya'nın sınırları tehdit altında değildir. Eğer bu açıklamaları kimler yapıyorsa, bu harekâtı eleştirme noktasındaki hareketlere asla katılmıyorum çünkü bu hareket bizim ülke güvenliğimizdir. Sınır güvenliğimizdir. Kesinlikle geç kalınmıştır ve yapılması gerekiyordur."

Editör: TE Bilisim