Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Milletvekili Adayı Hamdi Ayan, 6 Haziran 2018 tarihinde Genel Maden İşçileri Sendikası'nı (GMİS) ziyaret ederek Genel Başkan Ahmet Demirci ile görüştü.

MHP İl ve İlçe yöneticilerinin de katıldığı ziyarette GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreteri Satılmış Uludağ ile Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal hazır bulundu.

AYAN: "TTK'YA 8 BİN İŞÇİ ALACAĞIZ"

MHP Milletvekili Adayı Hamdi Ayan, şöyle konuştu;

"Biz 24 Haziran seçimleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışma temposu içerisinde Genel Maden İşçileri Sendikası mutlaka görülmeli, fikirler alınmalı dedik. Başta siz olmak kaydıyla Yönetim Kuruluna teşekkür ederiz.

Aynı zamanda dün Sayın Cumhurbaşkanının mitinginde de beraberdik. Bir nebze olsun yüreklere su serpti. Kendisine teşekkür ediyoruz.

Zonguldak önemlidir. Konuşma içersinde burası 5 bin maden şehidi vermiştir dediğiniz zaman akan sular durur.

Tabii ki MHP Milletvekili adayı olarak, Türkiye Taşkömürü Kurumu mutlaka siyasetin merkezinde olmak zorunda. Sebebi şu; TTK küçüldükçe Zonguldak küçülüyor. TTK büyüdükçe Zonguldak büyüyor. Yani TTK ile Zonguldak et ile tırnak gibi olmuş. Tabii ki diğer yatırımların da olması lazım. Filyos Projesi'nin olması lazım. Onu desteklememiz lazım.

Biz de bu seçimlerde bir farklılık olsun, MHP de söz sahibi olsun, olmazlara neden olmadığını sorsun, bu maksatla seçim çalışmalarımızı yapıyoruz.

Bir şeyler söyleniyor ki buraya bir tevveccüh gösterilmeye başlandı. Gerek Hükümet gerekse diğer siyasi partilerimiz tarafından. Bizim uyarılarımız zaten buralara sahip çıkılması yönündeydi. Bu manada da mesajların yerine ulaştığını düşünüyoruz.

Ama benim iddiam şudur; Kurumun (TTK) 8 bin işçi açığı var. Norm kadro kadar, eğer seçilirsek, bunu aldıracağımızın taahhüdünü veriyoruz. Bir seçim beyannamesi yayınladık. Bu beyannamemizin içersinde TTK'nın başlangıçta 3 bin, arkasından her yıl 1500 olmak kaydıyla işçi alınması gerektiğini söylüyoruz.

Bu sadece işçi açıkları açısından düşünülmemelidir. Bu Zonguldak'ın sosyo-ekonomik, sosyo-kültürel bakımından da önemlidir.

Bunları beyannamemize yazdık ve altını 5 milletvekili adayı olarak imzaladık. Bu bizim taahhüdümüzdür.

Sayın Genel Başkanımız 2015 yılında Zonguldak'ı iyi bulmadığını, Zonguldak'a bir devlet politikası uygulanması gerektiğini,  Milliyetçi Hareket Partisi de eğer Hükümet ortağı olduğu takdirde bunu sağlayacaktır, buna göre çalışmalarınızı yapın demiştir.

Bize teveccüh gösterildiğinde bu gayretin içinde olacağız.

TTK ile Zonguldak etle tırnak gibidir ve TTK'ya sahip çıkılması, Zonguldak'a sahip çıkılması anlamına geliyor.

TTK içersinden güvenlik personeli daimiye geçemedi. Kurum içinde ücret farklılıkları had safhada. KPSS yoluyla işe girmiş arkadaşlarımız bir dosya hazırlamışlar ve bu dosyayı TBMM'nin ilgili komisyonlarına götürmüşler. Diyorlar ki aynı işi yapıyoruz ama birbirimizden çok farklı ücretler alıyoruz. Bunlar bizim meselemizdir.

Yine Kurum içersinde ağır işkolunda çalışmasına rağmen farklı gruplardan kaynaklanan bir ücret dengesizliği de var.

Bunları çözmesi gereken dün buraya gelen Müsteşar ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'dır. Sayın Bakanın buradaki bir sohbetinde ilgili maddelerin aynı kalması taraftarı olduğu duyumunu aldım. TTK bizim, buna müsaade etmeyiz".

DEMİRCİ; ZONGULDAK'IN ÖNEMSENDİĞİNİ HİSSETTİK"

Ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirten GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ise, "Bizim mutluluğumuz diyelim, içimizden birisinin milletvekili adayı olması, madencilik sektöründen gelmesi ayrı bir onur kaynağıdır. İnşallah halkımızda teveccüh gösterir, sizin gibi kardeşlerimizi TBMM'de görmek ayrı bir gurur kaynağımız olur.

TTK için Zonguldak için hep beraber elele vereceğiz. Daha önce sizin de katkılarınız oldu bizim için. Sayın Devlet Bahçeli beyin katkıları oldu. Tekrar teşekkür ediyoruz.

Zonguldak ve Türkiye zor bir dönemden geçiyor. İnşallah 24 Haziran'dan sonra geleceğimize umutlu bir şekilde bakmış oluruz.

Dün Sayın Cumhurbaşkanımızın bazı konuşmalarında Zonguldak'ı önemsediğini hissettik. Tabii ki bunda bizim eylemlerimizin, söylemlerimizin ve vermiş olduğumuz raporların etkisi olmuştur.

Sayın Cumhurbaşkanımızın buraya geleceğini öğrendiğimiz andan itibaren Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla beraber bir ayağımız Ankara'daydı.

Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Enerji Bakanımıza teşekkür ediyoruz. TÜRK-İŞ Genel Başkanımız Sayın Ergün Atalay'a da özellikle teşekkür ediyoruz.

Zonguldak'ımıza ayrı bir değer verilmeye başlandı. İnşallah bundan sonrası da gelir" dedi.

 

Editör: TE Bilisim