Zonguldak Havalimanı’na inmek isteyen uçakların, havacılıkta “kuyruk rüzgarı” diye tabir edilen, yani uçağın arka kısımdan aldığı rüzgarın şiddeti sebebiyle bazı zamanlarda iniş yapamadığını hatırlatan Yavuzyılmaz, THY uçaklarının piste iniş gerçekleştireceği yönün değiştirileceğini, böylelikle uçağın inmesine mani olabilen kuyruk rüzgarını, burun kısmından alarak sorunun çözüleceğini belirtti. THY'nin uçuş prosedürüne göre burun rüzgarı için 50 knot’a kadar iniş yapılabilme imkanının olduğunu vurgulayan CHP'li Milletvekili, çözüm arayışı için THY yetkililerine ayrıca teşekkür etti.
Yavuzyılmaz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Türk Hava Yolları’na teşekkür ediyorum!
Türk Hava Yolları, İstanbul'dan Zonguldak Havalimanı'na sefer yapan Airbus 319 tipi THY uçaklarının bazı günler kuyruk kısmına gelen 5 knot'un üzerindeki rüzgarın etkisiyle inememesi (divert etmesi) sorununa yeni bir çözüm geliştirmiştir.
Bu çözüm:
Airbus 319 tipi THY uçakları kuyruk tarafındaki 5 knot limitinin üzerindeki rüzgarı uçağın burnundan almak için (burun rüzgar limiti 50 knot) iniş pistinin yönünü değiştirerek rüzgara karşı inip, yine rüzgara karşı kalkış yapacaktır. İniş ve kalkışlardaki kuyruktaki 5 knot'un üzerindeki rüzgarın burun tarafına alınmasıyla uçuş saatlerinin revize edilerek yolcu sayısını artırabilecek saatlere alınması mümkün olmuştur.
Uçağın yakıt, yolcu, bağaj ağırlıklarının da dikkate alındığı düşünüldüğünde çok iyi bir çözüm geliştirilmiştir. Dağın tıraşlanması da bu çözüme katkı sağlayacaktır.
Bu çözüm doğrultusundaki uçuşların başarı sağlayacağı inancıyla, THY yetkililerine geliştirdikleri bu çözüm için teşekkür ederim.”
Editör: TE Bilisim