Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, dün beraberinde Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun ve Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu ziyaret etti.

Ziyarette çekilen fotoğraf kamuoyunda tartışma yarattı. Ali Bektaş’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanında ceketinin önünü dahi iliklememesi dikkatlerden kaçmadı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yanında ceketini önünü iliklemeden lakayit şekilde poz veren Ali Bektaş’ın bu tavrı tepkilere neden oldu. Henüz Belediye Başkanlığının ilk döneminde olan Selim Alan ve Kamil Altun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun makamında, kravatlı ve önleri kapalı şekilde  poz verirken, daha önce CHP, DSP ve AK Parti’den belediye başkanı seçilen Ali Bektaş’ın bu pozu tartışma konusu oldu.

“YEĞENİME FAYDAM OLMAYACAK DA KİME OLACAK”

Kozlu’nun Ak Partili Belediye Başkanı Ali Bektaş, geçtiğimiz günlerde katıldığı televizyon programında hakkında olumsuz haber yapan gazetecileri alenen tehdit etmişti.

31 Mart seçimlerinde AK Parti listesinden belediye başkanı seçilen Ali Bektaş, seçildikten sonra kız kardeşinin M.E. ile B.E.B. isimli 2 iki ay arayla 2 çocuğunu da belediyeye işe aldığı ortaya çıktı. Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın 1 yeğeni ve eniştesi de Kozlu Belediyesi'nde çalışıyor. Başkan Bektaş'ın tek icraatı sadece yeğenlerini işe almakla da kalmadı. Bektaş'ın, AKP'li belediye meclis üyesi Şennur Danış'ın oğlunu da işe aldığı iddia edildi. Ali Bektaş bu işe alımları “yeğenime faydam olmayacak da kime olacak” diyerek savunmuştu.

ÖNCE CHP SONRA DSP EN SON AK PARTİ

Adı sürekli skandallarla anılan Kozlu ilçesinin AK Parti'li belediye başkanı Ali Bektaş siyaset hayatına Cumhuriyet Halk Partisi'nde başladı.

26 Nisan 1999 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Kozlu Belediye Başkanlığı'na seçilen Ali Bektaş, 27 Mart 2004 tarihleri arasında belediye başkanı olarak görev yaptı.

2004-2007 yılları arasında CHP 22. dönem Zonguldak milletvekili Harun Akın'ın TBMM'de danışmanlığını yürüten Ali Bektaş, 30 Mart 2009 yerel seçimlerinde bu sefer de Demokratik Sol Parti listesinden Kozlu belediye başkan adayı oldu ve seçimleri kazandı.

Ali Bektaş 30 Mart 2009'dan, 8 Haziran 2009'a kadar DSP'li olarak başkanlık görevini yürüttü. 8 Haziran 2009 yılında DSP'den istifa eden Ali Bektaş, gazetecilerin 'başka partiye geçecek misiniz' sorusuna o tarihte, ' biz futbolcu değiliz' cevabını vermişti.

İstifasından kısa bir süre sonra AK Parti'ye geçen Ali Bektaş, 31 Mart 2014 tarihine kadar AK Parti çatısı altında Kozlu belediye başkanlığı yaptı.

31 Mart 2014 yerel seçimlerinde hedef büyüten Ali Bektaş bu sefer de  AK Parti'nin Zonguldak belediye başkan adayı olarak sahneye çıktı.

Kozlu'da yakaladığı siyasi başarıyı Zonguldak'ta bulamayan Ali Bektaş, seçimi kaybetti.

SEKRETERE O...PU DEMİŞTİ

Siyasi yelpazeden o partiden bu partiye savrulan Ali Bektaş, sekreterlerle ilgili sarf ettiği sözlerle de ülke gündemine gelmişti. Ankara’da yaşadığı bir olayı anlatırken kendisini karşılayan sekreterin ağzında çikletle, laubali yaklaşımı karşısında nasıl deliye döndüğünü anlatıyordu ki ağzından çıkan, 'ben 10 bin kişinin oyunu alarak hizmet için oraya geliyorum. Kim bilir o sekreter oraya o… yaparak geldi' sözlerle ülke genelinde tüm sekreterlerin tepkisini çekmişti.

'HIRSIZ VAR' DİYE BAĞIRIYORLAR

31 Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'nin Zonguldak belediye başkanı adayı olan Ali Bektaş, gazetecilere yaptığı bir açıklamada, 'kapısına gittiğimiz bazı vatandaşlar 'hırsız var' diye bağırıyorlar' demişti.

TÜRKÇE OLİMPİYATLARI'NIN ALTIN SPONSORU

Zonguldak’ta yapılan Türkçe Olimpiyatları’nın 'Altın Sponsoru' dönemin Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın Gülen Cemaati’ne 125 bin lira bağışladığı ortaya çıkmıştı. Ayrıca 2012 yılında Zonguldaklı bir gurup, Zonguldak Nüzhet İşadamları Derneği’nin organizasyonuyla Amerika’ya gitti. Amerika’da bir dizi ziyaretlerde bulunması beklenen gurup kamuoyunda FETÖ Terör Örgütü lideri Fetullah Gülen'i ziyaret etti. İşte bu gurubun içinde yer alan isimlerden birisi de Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'tı. Bektaş'ın Amerika ziyareti Zonguldak'ta günlük olarak yayın yapan Pusula Gazetesi'nde, 'Pensilvanya Yolcusu kalmasın!' başlığıyla yayınlanmıştı.

Editör: TE Bilisim