Hastaneyi yapanların park alanını hesap etmediklerini ve Zonguldak’ın gelişi güzel yönetildiğine dikkat çeken Niyazi Kıransoy şunları söyledi:

“Yeni yapılacak hastanenin park alanı unutulduğu için kız meslek lisesi yıkılarak buraya park alanı yapılmak istenmektedir. Belli ki, şehrimizi idare edenler, hastaneyi planlayanlar, insanların oraya uçarak geleceğini hesap etmişler ve park alanını unutmuşlar. Gazipaşa caddesinden ambulanslar kaç dakikada hastaneye ulaşırlar onu da hesap etmemişler. Yani dünyanın herhangi bir yerinde bir okulun yıkılarak hastaneye otopark alanı yapıldığı görülmüş müdür? Yoksa okul alanının yoğunlukta olduğu bir bölge yıkılarak başka bir şey yapılmak istendiği görülmüş müdür dünyada herhangi bir yerinde? Buralarda birileri rant sağlama peşinde mi koşuyor? Bunlar ciddi soru işaretleridir. Bugün Kız Meslek Lisesi yıkılırsa yarın Endüstri Meslek Lisesinin yıkılmayacağına kim garanti edebilir?

Bilindiği gibi burası şehrimizin en güzide yeridir. Ve ekonomik açıdan da en değerli yerlerden birisidir. Bunların da tartışılmasını ve düşünülmesini Zonguldak kamuoyundan rica ediyorum. Şimdiye kadar bir çok talebeyi mezun etmiş ve bir çok insanın eğitimine katkıda bulunmuş bir okul hastane park alanı için yıkılır mı? Bu hastaneyi yapanlar neden park alanını hesap etmediler? Zonguldak bu kadar gelişigüzel mi yönetiliyor? Zonguldak’ta yer mi yok? Zonguldak arazi yoksunu bir şehir midir? Bunların hepsinin düşünülmesi ve eğer bu işin altında başka işler varsa bunların da sorgulanması gerekmektedir.

Okul yeri yıkılarak hastane park yeri yapılması planı ve hastanenin buraya olması külliyen yanlıştır. Bu yanlışlığın derinliği de son zamanlarda ortaya atılan okulun yıkılması ve park alanına çevrilmesi istekleri ile ortaya çıkmıştır.”

Editör: TE Bilisim