CHP'de Genel Kurul süreci sona erdi ama tartışmalar bir süre daha devam edeceğe benziyor. Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ile eski il başkanlarından Umut Başoğlu arasındaki polemikle başlayan tartışmalar, Ereğli'ye de sıçradı. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçe başkanı Eylem Ertuğrul'un basına yansıyan açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Belediye’nin satın aldığı yeni iş makinelerinin tanıtım toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, partilerinin genel kurulunda kendisinin seçimi kazanan listede kurultay delegesi adayı yazılmamasında İlçe Başkanı Ertuğrul’un bir kabahatinin olmadığını, Ertuğrul’un parti içindeki lobinin emirlerini yerine getirdiğini iddia etti.

Posbıyık gazetecilerin konuyla ilgili sorularına şu yanıtları verdi;

“İLÇE BAŞKANI BİRLEŞTİRİCİ DEĞİL”

“Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı’nın kurultay delegesi olarak yazılmamasında Eylem Ertuğrul’un kabahati yok; çünkü lobi emrediyor, Eylem Ertuğrul da yazmak zorunda. Lobi kuruldu. Bunu çok evvelinden söylemiştik. Ereğli ve Zonguldak’ta bir lobi hazırlığı var. Lobi emrettiği zaman Eylem Ertuğrul da maalesef o emirlere uyuyor. Lobi emretti, böyle oldu. İlçe Başkanı maalesef birleştirici değil, ayrıştırıcı. Bir kısım yerlerden gelen emirleri yerine getiriyor. Bunu bir CHP’li olarak üzülerek söylüyorum.”

“SÖYLEDİKLERİ KOSKOCAMAN BİR YALAN”

“Bir söyleşi yapmış. Söyleşide; ‘Ben Halil Posbıyık’a teklif ettim kurultay delegeliğini. Ben de Hakkı’yı (Güney) desteklediğim için bunu kabul etmemişim. Ben sizle beraber değilim.’, demişim. Bu, koskocaman bir yalan. Eylem Ertuğrul kocaman bir yalan söylüyor ve bunu da kendisine yakıştıramıyorum. Üzülerek bunları söylemek istiyorum. Meydanı boş buldular; ben konuşmuyorum, diye hepsi konuşuyor.

Altı meclis üyesi, genel kuruldan üç evvel, benim bilgim dışında Eylem Ertuğrul’a gittiler. Bir yanlılık yapmaması gerektiğini kendisine ilettiler. Eylem Ertuğrul’a benimle yaptığı konuşmada beraber yürüyeceğimizi söylediğini kendisine hatırlattılar. Ertuğrul o görüşmede beni listelerine yazdıklarını ve Murat Bey’i (Pulat) destekleyeceklerini söylemişti. Ben de kendisine teşekkür ederek zaten ismimin yazılması lazım geldiğini söylemiştim. Yıllardan beri hizmet veriyorum CHP’ye. Aynı zamanda Zonguldak’ın en büyük ilçesinin belediye başkanıyım. Temayül ve etik olarak zaten böyle olması gerekiyor. Yine de kendisine teşekkür ettiğimi ifade ettim. Bir gün evvel bana telefon açtığında Murat Bey’i destekleyeceklerini söyledi. Ben de kendisine tek kişi olduğumu, eşimin üst kurul delegesi yazılmadığını, sadece bir tane oyum olduğunu söyledim. Hakkı Bey’in her zaman benim yanımda durduğunu, Hakkı Bey’e bir vefa borcum olduğunu bildirdim. Bir tek oyumu da Hakkı Bey’e kullanmak istiyorum, dedim. Tabii, dedi. Haklısın, dedi. Biz de Hakkı Bey’i destekliyorduk da, bir isimden dolayı yanında yer almadık, dedi. Siz bu konuda haklısınız, dedi. Teşekkürleştik. Ayrıldık. Daha sonra da altı belediye meclis üyesi kendisine gidiyor. Durumu anlatıyorlar. 'Eğer belediye başkanımızı yazmazsan, biz diğer meclis üyelerini de temsil ediyoruz, bizi de yok bil, dediler. Senden ayrılırız ve senin yanında olmayız' dediler. Ben bunları daha sonra duydum. Meclis üyeleri bana kendileri anlattılar. Buna rağmen bir söyleşiye çıkıyor, Halil Posbıyık’a teklif ettim, o da ben Hakkı’yı destekliyorum, Murat’ın listesinden olamam, dediğimi söylüyor. Beni yazmayın, demişim. Ben böyle bir yalan hayatımda görmedim. Bu kadar siyasi geçmişim var, bu kadar yalan söyleyen bir insan görmedim. Ya, yazıklar olsun! Başka bir şey söylemiyorum.”

“BENİ HEP ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR”

“Halil, Eylem çok önemli değil. Önemli olan Karadeniz Ereğli CHP. Siyaseti bilenler bilir, Karadeniz Ereğli CHP ağır ağır tökezlemeye doğru gidiyor. Ereğli’de CHP’nin sadece kendi üyeleriyle belediye başkanı seçmesi mümkün değil. Ama Ereğli halkı her seçimde bana sempati oyları veriyor. Biz de yeni adamlar yetiştirecektik arkamızdan. Ama beni hep engellemeye çalışıyorlar. Ereğli’yi lobi yönetiyor. Lobi emrettiği zaman da Eylem Ertuğrul yapmak zorunda.” 

Editör: TE Bilisim