Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Türk Metal Şube Başkanı Metin Ercan, geçmişte yaşanmışlar var ama unutulmaması gerekir ki kurumsal hafıza vardır” dedi.
CHP’nin Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, partisinin İlçe Başkanı Sevdekar Aras ve Belediye Meclis üyeleri ile tam kadro ziyaret ettiği Türk Metal Sendikası’nda, Şube başkanı Ercan, Şube Sekreteri Yakup Yılmaz ve Şube Mali Sekreteri Hakan Eskibina tarafından karşılandı.
Posbıyık, burada yaptığı konuşmada, 31 Mart Mahalli İdareler seçim çalışmaları sürdürdüklerini, bu kapsamda ziyaretler bulunduklarını söyledi.
Türk Metal Sendikası’nın, ülkenin ve Ereğli’nin en güçlü sivil toplum örgütü olduğunu belirten Posbıyık, şunları kaydetti:
“İlçe, Ereğli Demir Çelik Fabrikaları’nın (Erdemir) kurulması ile büyük bir aşama kaydetti. Dolayısıyla Erdemir bizim için bir nimet. Onunla birlikte işçilerin temsilcisi olan Türk Metal sendikası ile de iyi ilişkiler ve uyum içerisinde çalışarak Ereğli’ ye yararlı olmak istiyoruz. Geçmişte bir takım hatalar olmuştur. Benim Türk Metal Sendikası ile hiçbir kavgam olmamıştır. Dolayısıyla yöneticiler arasında bireysel kavgalar olmuştur, olabilir, çok doğaldır. Bugünden itibaren geleceğe bakıyoruz. Bu bağlamda hiç kimse ile bir kırgınlığımız dargınlığımız yok. Geçmişte yapılan ufak tefek hadiselerden dolayı herkes birbiri ile münakaşa edebilir. Onlar benim için geçmişte kaldı. Bu yolda birlikte yürümek için yola çıktık. Sizlerden de destek bekliyoruz.”

ERCAN’DAN SOĞUK TAVIR!
Türk Metal Şube Başkanı Ercan ise ziyaretlerinden dolayı ‘şahsı adına’ teşekkür ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Türk Metal sendikası için Erdemir işçisi ve Erdemir önceliklidir. Ereğli’de öncelik, istihdamın sağlanması adına kazanacak olan Belediye Başkanı her kim olursa olsun, öncelikle buna dikkat ederse, düşüncelerimiz arasında birinci öncelik verdiğimiz budur. Ereğli elbette küçük bir yer, çok çabuk olaylar gelişebiliyor. Çabuk gelişen olaylar, çok çabuk da büyüyebiliyor. Keza geçmişte yaşanmışlar var. Ama unutulmaması gerekir ki, bir ‘Kurumsal Hafıza’ vardır. Kurumsal hafızayı silmek tabi ki iki tarafa düşer. Siz bir adım attınız ancak, geçmişte yaşanmışlar arasında sendikamıza da söylenmişler vardır. Kurumsal hafızayı o yüzden söylüyorum. Hepimiz için hayırlısı olur inşallah.

BİZİM ARSLANIMIZ ERDEMİR'DİR
Siz destek istediniz. Biz, tüm siyasi partilere ve belediye başkan adaylarına eşit mesafedeyiz. Burada takdir Erdemir işçisi ve Ereğli halkınındır. Türkiye’de 215 bin üyesi bulunan Türk Metal’in her partiye mensup gönüldaşı olmuş üyelerimiz var. Şunu açıklıkla söylüyorum ki; üyelerimiz, yapılacak olan seçimlerde elbette zaman zaman bize de soruyorlar, herkes demokratik olarak fikrini söylüyor. Ben de, ‘herkesin gönlünde bir aslan yatar’ diyorum, Bizim ‘Aslan’ımız Erdemir’dir. Erdemir’e bir zeval gelmesini istemeyiz. Keza, başta teşkilatımız, üyelerimiz ve Erdemir önceliğimizdir.”
Ercan, Türk Metal Sendikası’nın ilçede örgütlenmesinden, günümüze kadar süreçte emeği geçenlere teşekkür etti.

ARAS: SENDİKA ÜYESİNE DESTEK OLDU
CHP İlçe Başkanı Sevdekar Aras da, Erdemir’in, çalışanı yada çalışmayanı, şehrin ner noktasına dokunduğunu hatırlatarak, kendisinin de Erdemir Spor Kulübü’nün futbol okulunda yetiştiğini, şirketin kültü ve sanat anlamında da şehre katkıları olduğunu ifade ederek, “Ereğli’nin Kent Kültürüne çok ciddi katkıları olan bir kuruluştur. Sendikanızın da daha önce yaptığı çalışmaları, işçilere verdiği desteği biliyoruz. Bu bağlamda Erdemir ile şehrin bir bütün olarak tekrar sportif ve kültürel faaliyetleri arttıracaklarını düşünüyorum” dedi.
Kendilerini tanıtan Meclis üyeleri arasında, Erdemir’den emekli olan yada halen çalışanlar da, Türk Metal’in gücünden bahsettiklerini ve her birinin Türk Metal üyesi olmaktan gurur duyduklarını dile getirdiler.

Kaynak: Ereglihakimiyet

Editör: TE Bilisim