İYİ Parti Zonguldak İl Başkanlığı 1. Olağan Kongresi Alaborina Restorant'ta yapıldı. 364 oyun kullanıldığı kongrede, mevcut aday Ragıp Bayraktar 247, Ahmet Emre Bayramoğlu ise 115 oy aldı. 2 oyun geçersiz sayıldığı kongrede Ragıp Bayraktar yeniden il başkanı seçildi. 

Kongre, Divan heyetinin oluşturulmasının ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Divan heyetine Eski devlet Bakanı Aydın Tümen getirildi.

Katılımın yoğun olduğu kongreye, Devlet eski Bakanı Aydın Tümen, Karabük il Başkanı Dursun Altıparmak, Düzce il başkanı Ercan Katırcıoğlu, Bartın il başkanı Mehmet Yolcu,  Zonguldak eski Milletvekili Boray Baycık, Saadet Partisi Merkez ilçe başkanı Recep Horozoğlu, Demokrat Parti Merkez ilçe başkanı Menderes Uzun, ADD şube başkanı Mustafa Coşkun, kurucular, kurul üyeleri ve partililer katıldı.

Zonguldak Alaborina Restorant'ta gerçekleşen İYİ Parti İl Başkanlığı kongresinde iki aday yarıştı. Faaliyet raporlarının okunmasının ardından, başkan adaylarının konuşmalarına geçildi.

 

 

"Zonguldak'ta ileriye gidemedi"

Salih Alemdar kongrede bir konuşma yaparak; "Biz Zonguldak'ta kucaklaşmayı göremedik. Beni İYİ Parti Belediye Meclis üyesi olarak gerekli yerlerde yer almadık. Diğer meclis üyemizi istifa ettirdik. Ancak parti üye yapmadılar. Bizim için ilkeler önemlidir. Zonguldak'ta İYİ Parti ileriye gidemedi" dedi.

 

"Bu parti cesurlar hareketidir"

Kongrede bir konuşma yapan İyi Parti Zonguldak İl Başkan adayı Ahmet Emre Bayramoğlu; "Biz neden aday olduk. Bu parti cesurlar hareketidir. İkinci listenin çıkmasi demokratik bir olaydır. Biz İYİ Parti'nin ivme kaybettiğini gördüğümüz için aday olduk. Biz ortak akılla hareket ettik. Biz baskan olursak biat kültürünü kaldıracağız. Ben kimseye bunlarla görüşmeyin görüşen haindir demeyi uygun bulmuyorum. İYİ Partinin Zonguldak'ta rüzgar kaybettiğinin göruyoruz. Bu süreç bizim için turnusol kağıdıdır" dedi.

 

İL BAŞKAN ADAYI AHMET EMRE BAYRAMOĞLU'NUN YÖNETİM LİSTESİ;

 

"Partimiz bizim için kutsaldır"

İYİ Parti'deki görevinden istifa eden eski  Merkez ilçe başkanı Fatma Gülay, "Ben görevimi bıraktı. Kendi ışığına güvenenin başkasının parlamasından korkmaması gerekiyor. Kendi partimi egomdan üstün tuttum. Çıkarılan listeye kimsenin hizipçi şeklinde hitap etmenin çok çirkin olduğunu düşünüyorum. Çirkin konuşmaları doğru bulmuyorum. Hizipçi kelimesini doğru bulmuyorum. Biz hizipçi değil İYİ Partiliyiz. Ben iki ay çocugumu görmedim. Delegeye ulaşmamız gereken noktalarda önümüz kesiliyorsa bu doğru değildir. Etik ve ahlaki siyaset yapmamız gerekiyor. Partimiz bizim için kutsaldır" dedi.

 

"Başarılar zorluğu sever"

Mevcut Başkan Ragıp Bayraktar bir konuşma yaparak şunları söyledi; "Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Az önce yasadığımız olaylar için herkesten özür diliyorum. Bizler kötü gidişatı değiştirmek için buradayız. TTK küçültülmeye mahkum bırakılmıştır. İYİ Parti asla kandırmayacak, halktan yana olacaktır. Biz insanların yüzünün güldüğü bir Zonguldak istiyoruz. Biz kutuplaşan değil, kucaklaşan bir Zonguldak istiyoruz. Söz Zonguldaklılarındır. Başarılar zorluğu sever. Bizim inancımız tamdır."

MEVCUT BAŞKAN RAGIP BAYRAKTAR'IN YÖNETİM LİSTESİ;

 

"Nifak sokmaya çalıştılar"

Kürsüye çıkan Ereğli Ülkü Ocakları eski kurucusu Sertan Kuzu; "Bu partiyi karıştırdılar. İki taraf arasına nifak sokmaya çalıştılar. Buraya gelen arkadaşlar birlik berabeği bozdular. 8 ilçe başkanı tek yumruğuz dediler ancak ayak oyunları yapıyorlar. Buradan kim çıkarsa çıksın il başkanımızın arkasında devam edeceğiz" dedi.

 

 

Editör: TE Bilisim