Zonguldak Belediye Meclisi Asma’da kurulması planlanan Maden Makineleri Sanayi Sitesi için dün olağanüstü toplandı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin İmar Komisyonu üyesi Turgut Aydın'ın ve Sertan Bacak’ın, Ak Parti’den Bekir Selçuk’un İmar komisyonuna girmediği için Küçük Sanayi Sitesi yatırımı konusundaki imar değişikliği kararı bağlanamadı. Meclis toplantısından açıklama yapan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, valilikte yaptıkları toplantıda CHP il başkanının tamam dediğini söyleyerek;

‘Sayın Valimiz bunu bizden uzun zamandan beri istiyordu, malum pandemi sürecinde olan gündemde yapamadı olağan meclis toplantısı ertelendi için ve tek madde ile sadece bu konuda bugün biliyorsunuz olağanüstü meclis toplantısını gerçekleştirdik. Bunun öncesinde Sayın valimiz mecliste grubu olan grup başkanlarına da çağırarak zaten bu konuda görüşlerini belirtmiş ve hassasiyetiniz Zonguldak için önemi olduğunu bizlerin de bu noktada önemini talebini iletmesine rağmen arkadaşlarımızın başkanlarının tamam demesine rağmen ne yazık ki bugün sizler de şahit oldunuz.’ Dedi.

Belediye Başkanı Selim Alan’ın bu ifadelerinin ardından gözler CHP il başkanı Murat Pulat’a çevrildi. Elmas TV’ye konuşan Murat Pulat valilikte yapılan toplantıda detayların konuşmadığını, Vali beyin sadece meclis üyelerinin katılım sağlamasını talep etti diyerek şunları söyledi; Mart ayı sonunda Valilikten arandım, Vali beyin görüşme davetini aldım. Ben görüşmenin koronavirüs süreci ile ilgili olduğunu düşünmüştüm. Vali beyin davetine gittiğimde orada İYİ Parti İl Başkanı, MHP İl Başkanı ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı da vardı. Sayın Valimiz bize olağanüstü toplantı için katılımın olmasını istediğini ve projenin bir an önce hayata geçmesi gerektiğini söyledi. Bende kendisine 2 arkadaşımızın rahatsızlığından dolayı dışarıya çıkamadığını ve diğer arkadaşlarımız için Grup Başkan Vekilimizle görüşeceğimi ifade ettim. Bize tahmini bir yer söylendi, orada böyle bir tesis yapılacak kadar büyük alan yok. Ben bilmediğim bir şeye nasıl evet diyeyim” dedi.



 

Editör: TE Bilisim