"Her şey çok güzel olacak Ereğlim. Biz inandık, sizde inanın"  sloganı ile neredeyse Türkiye genelinde sıra gelmiş bir çok belediye başkan adayından farklı bir kampanya yürüten yöremizin deneyimli siyasetçilerinden Buket Müftüoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye çapında tarif ettiği kadın aday profiline birebir uyuyor.

Kendisinden ve şirketinden bahsederken sık sık dile getirdiği 26 yıllık geçmiş azımsanacak bir zaman değil.

26 yıl ticaretin etik kuralları ile yüzde 80 çalışanlarının Ereğlili olduğunu bildiğimiz Müftüoğlu CHP'de bölgesinden iki dönem seçilemeyecek sıradan milletvekili adaylığının yanı sıra parti üst kurulunda da görev yaptığı hepimizin malumu.

Gerçek bir Ereğli sevdalısı olduğunu yıllardır yaşayarak gözlemlediğimiz bu kadın siyasetçi, erkek egemen iş dünyasında yaratıcı projeler üreten ve şirketinin başarısının ardında, ekonomiyi canlandıran, yaratıcı fikirler ve finans dünyasında ses getiren uluslar arası bağlantılara sahip. 

CHP Belediye Başkan aday adayı Buket Müftüğlu, yıllarca Kdz. Ereğli'de yaşanan kavgalardan kentin hep kaybettiğini, buna çok üzüldüğünü oysa kadirşinas Ereğli halkının bunu hak etmediğini belirtti.

Müftüoğlu, basında ve sosyal medyada yaptığı paylaşım ve açıklamalarında sürekli olarak diyaloğu ön plana çıkartıyor. Günümüzde kavga ile hiçbir yere varılamayacağını ve insanların her türlü projelerinde başarıya sadece diyalog ile ulaşabileceğini vurgulayan Müftüoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı olması halinde kentin tüm bireyleri ile iyi diyalog kurup projelerini insanlarla paylaşacağını ve toplumun istemediği hiçbir projeyi hayata geçirmeyeceğini söylüyor.

Mütfüoğlu'nun yürüttüğü kampanya Ereğli halkınında çok dikkatini çekti.

Bugüne kadar gelmiş geçmiş tüm siyasetçilerden ve adaylardan farklı söylemlerde bulunan Müftüoğlu, ortaya koyduğu projeler ile toplumunda ufkunu açtı.

Kendisine ait projelerin hepsinin uygulanabilir proje olduğunu vurgulayan siyasi gözlemciler de, "Buket Müftüoğlu taşra siyasetçisi olmadığını gösterdi. Eminiz ki aday yapılması halinde bu projeleri kendisine belediye başkanlığı yolunu açacaktır. Kazanması halinde de Ereğli'nin gerek ekonomik gerekse sosyal ve kültürel anlamda ülke gündemine gelerek dikkat çekeceğini tahmin ediyoruz" dediler.

CHP'li Çaycuma Belediyesinin yarışma yolu ile yaptığı en başarılı projelerin arkasındaki gizli isim olan Buket Müftüoğlu, Kdz. Ereğli Belediyesini yöneten Belediye Başkanı olması halinde şehrin öncelikli olarak trafik sorunundan başlayarak Ereğli halkının hastanesi ile buluşturulmasına, Şehirlerarası Otobüs Terminalinin yine Ereğli halkının istediği noktaya taşınmasına kadar Ereğli'de hayatı zorlaştıran tüm sorunlarını ülke çapında ehil, akademik ve teknik kadroların gözetiminde yarışmalar ile çözeceğini, bir şehri doğru planlamanın bundan 100 yıl sonrasını düşünmek olduğunu savunan Müftüoğlu Ereğli halkını da unutmayarak atılan tüm adımlarda kurulacak olan Halk Meclisinde kentin her kesimden insanının eşit söz hakkına sahip olacağını söyledi.

BELEDİYE DENETLENECEK!

Belediyeyi yönetirken bugüne kadar Ereğli halkının müzdarip olduğu rüşvet ve yolsuzluk iddialarının nasıl önüne geçeceğini sorduğumuz Buket Müftüoğlu, bu sorumuza tahminimizden çok hazırlıklı bir cevap vererek şöyle dedi:

"Kdz. Ereğli Belediyesi uluslar arası geçerliliğe sahip bir bağımsız denetim firması tarafından halk adına denetlenecek.

Bununla ilgili olarak Aydın Büyük Şehir Belediyesinin de serbest denetim hizmeti aldığı PKF Yönetim Kurulu Başkanı Sırrı bey ile, aynı zamanda yatırım ortağı bir Ereğlili olan Earsnt & Young firması Müşfik Cantekinler ile de görüştüm.

Ereğli halkının menfaatleri her şeyin üzerinde olacak.

Her ne yaparsak yapalım odağımızda önce insan olacak…"

Editör: TE Bilisim