CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'nin masasına konuk oldu.

Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz önemli açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

ZONGULDAK'TAN NİYE BAKAN ÇIKMIYOR
Zonguldak'tan 15-20 yıldır bakan çıkmadığına dikkat çeken Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, "Zonguldak milletvekillerinden niye bakan çıkmıyor. Artık Zonguldak nefretinden vazgeçilmesini, bu şehirden de bakan çıkmasını istiyoruz" dedi.

SİYASİ PARTİLER BİRBİRİNİ KIRICI SÖYLEMLERDEN VAZGEÇMELİ
Konuşmasında birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaçları olduğunu belirten Deniz Yavuzyılmaz, "Barış Pınarı Harekâtı nedeniyle TBMM olarak özellikle dik durmalıyız. Siyasi partiler olarak incitici kırıcı sözlerden vazgeçmeliyiz Çünkü her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var" dedi.

SELİM ALAN'I KUTLUYORUM
Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ın içerisinde Millet Parkı, Lavuar alanı Projesi ve Sahil Park projelerini barındıran kıyı şeridi projelerinin basmın toplantısına kendisini de davet ettiğini, ancak İzmir'deki bir program nedeniyle katılamadığını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak milletvekili Deniz yavuzyılmaz, "Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alanı bundan dolayı kutluyorum. Tüm siyasi partilerin milletvekilleri ve il başkanlarını davet ettiler. Bu birlik beraberlik anlamında güzel" dedi.

DENİZ DALGASINDAN ELEKTRİK ÜRETME PROJESI
İzmir'e Zonguldak’ı da çok yakından ilgilendiren deniz dalgasından elektrik üretme projesi nedeniyle gittiğini belirten Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, "proje şu anda biraz gizli yürüyor, yakın zamanda müjdeli haberler açıklayacağız inşallah. Zonguldak'ta deniz dalgasından elektrik üretimi konusunda atılım yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

ZONGULDAK'IN PROJELERE İHTİYACI VAR
Konuşmasında Zonguldak’ın projelere ihtiyacı olduğunu belirten Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, "Hepimiz Zonguldak'tayız. Bizi birleştiren Zonguldak’tır, madendir, maden şehitlerimizdir. Zonguldak için hep beraber elimizi taşın altına koyacağız. Önümüzdeki süreç birlik beraberlik süreci" dedi.

MİLLİ PİYANGO ZONGULDAK'TA KAPALI SPOR SALONU YAPACAK
Aynı zamanda kendisinin TBMM KİT Komisyonu üyesi olduğunu belirten Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz KİT Komisyonu’nun kurumları arasında Milli Piyango'nun da bulunduğunu belirtti ve "Milli Piyango ile görüştüm ve Zonguldak'ta bir okula kapalı Spor salonu yapılması konusunda ilerlemeler var. Zonguldak’a bir kapalı Spor Salonu daha kazandırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLLERİ OLARAK VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETKARIYIZ
Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, "Bizler Milletvekili olarak vatandaşların üzerinde asla değiliz, bizler onların altındayız ve vatandaşlarımızın hizmetkarıyız. Asl olan millettir, vatandaşımızdır" dedi.

TTK'DAN 2019 YILI SONUNDA 1250 KİŞİ EMEKLİ OLACAK
Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Türkiye Taşkömürü Kurumundan 2019 yılı sonuna kadar 1250 kişinin emekli olacağını belirterek, "Yıl sonuna kadar Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan 1250 kişi emekli olmayı hak ediyor. Onun için Türkiye Taşkömürü Kurumunun acil olarak işçiye ihtiyacı var. Alınan 1500 kişi ancak mevcudu korumaya yetmiştir, arttırmaya yetmemiştir" dedi.

ZONGULDAK'TA KAÇAK OCAKLARDA 1000 KİŞİDEN FAZLA ÇALIŞAN VAR
Konuşmasında Zonguldak'ta kaçak ocaklar'da 1000 kişiden daha fazla kişinin çalıştığını ve bu sorunun büyük bir yara olduğunu belirten Milletvekilli Yavuzyılmaz, "Türkiye Taşkömürü Kurumuna işçi alımında ilçe kontenjan sistemi getirilmeliydi. Sistemde Zonguldak tek olarak kabul edildi ve dolaysız sıkıntı oluştu, birçok kişi de ilçelerden belirli oranlarda işe giremedi. Ayrıca kaçak ocaklarda çalışanların da TTK’ya alınması gerektiğine inanıyorum" dedi.

ZONGULDAK CANKURTARAN BİR ŞEHİRDİR
Zonguldak'ın en büyük özelliğinin cankurtaran bir şehir olduğunu belirten Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, "Zonguldak cankurtaran bir şehirdir. Ülkemizde meydana gelen depremlerde ve doğal afetlerde Türkiye Taşkömürü Kurumu ekiplerimiz görev almaktadır ve dolayısıyla TTK’ya işçi alınması da bu açıdan çok büyük bir önem taşımaktadır. Madenciler depremlerde ve doğal afetlerde yüzlerce, binlerce insanın hayatını kurtardı. Bu göz ardı edilemez" dedi.

TTK’DA YARI VE TAM MEKANİZE ÇALIŞMALARI
Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda üretimin artması için yarı ve tam mekanize çalışmaların devam ettiğini belirterek bunu desteklediklerini ifade etti.

TTK BOTAŞ'A ALEV SIZDIRMAZ ÜRÜNLER SATACAK
Türkiye'nin doğalgaz saklayan, rezerve eden BOTAŞ firması ile Türkiye Taşkömürü Kurumunun görüşme halinde olduğu müjdesini veren milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, "Türkiye'de alev sızdırmazlık konusunda tek yetkili ve uzman kuruluş Türkiye Taşkömürü Kurumudur. Türkiye Taşkömürü Kurumu ile BOTAŞ arasında ikili görüşmeler sağlandı ve TTK BOTAŞ'a alev sızdırmaz ürünleri satmaya başlayacak. Bundan dolayı mutluyuz" ifadesini kullandı.

YEREL BASIN GÜÇLENDİRİLMELİ
Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, yerel basının zor durumda olduğunu ve yerel basının güçlendirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim