CHP 24. dönem İstanbul Milletvekili Umut Oran, beraberinde CHP İl Başkanı Umut Başoğlu ile birlikte Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'i makamında ziyaret etti.

"ZONGULDAK'IN 50 VE 100 YIL SONRASI DÜŞÜNÜLMEMİŞTİR"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Akdemir şunları söyledi;

"Zonguldak'ta sizleri görmek çok gurur vericidir. Bu noktada çalışmalarınızı yakından takip ediyorum. İçinde bulunduğumuz şartlarda mücadeleniz takdire şayandır. CHP, Türkiye'nin çimentosudur. O çimentonun içerisinde bizler de zerre kadar yer alıyorsak ne mutlu bizlere. Zonguldak çok özel bir ildir. Zonguldak maden şehridir ve sadece ona endekslidir. Zonguldak'ın 50 yıl ve 100 yıl sonrası düşünülmemiştir. Sadece kömür değil, gençlerimize yönelik de bir şehir olsun istiyoruz. Türkiye'nin içerisinde bulunduğu süreçte Afrin operasyonları devam ediyor. Bu bağlamda hiçbir askerimizin burnu kanamadan bu sürecin içerisinden çıkmamız gerekiyor. Uğur Mumcu'nun ölüm yıldönümünün 25. yıl dönümüdür. Kendisi demokrasi adına çok iyi araştırmacı gazeteciydi. Kendisini rahmetle anıyorum."

"BİR AVUÇ KÖMÜR İÇİN KENDİNİ FEDA EDENLERiN ŞEHRİDİR"

CHP 24. Dönem İstanbul Milletvekili Umut Oran da, Zonguldak ziyaretinde, Demokrasi Platformu'nun gazeteci-yazar Uğur Mumcu anısına düzenlenmiş olduğu panele katılmak için geldiğini belirterek;

"Zonguldak'ın özel bir şehir olduğunu biliyorum. En yüce değer olan, emeğin başkentidir. Hem ülke hem dünya tarihinde emeğin değerini ortaya çıkartan çok önemli şehirdir. Bir avuç kömür için ömrünü feda edenlerin şehridir. Uğur Mumcu anısına düzenlenmiş olan panel için Zonguldak'ta bulunuyorum. Uğur Mumcu'yu kaybedeli 25 yıl olmuştur. ‘Vurulduk ey halkım unutma bizi' diyen Mumcu'nun her sözü çok kıymetlidir. Gazeteci-yazar Uğur Mumcu'yu unutmayacağız ve unutturmayacağız." dedi.

Editör: TE Bilisim