30 Mart Mahalli İdarelere yerel seçimleri öncesi MHP Genel Merkezi tarafından Zonguldak Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Hamdi Ayan, parti binasında basın toplantısı gerçekleştirdi.

Yapılan toplantıya kadın kolları ve çok sayıda partili katıldı.

Hamdi Ayan, "Siyasette önce inanç vardır. Arkadaşlarımızda bu inanç vardır. MHP'de uzun yıllar görev yapmış biri olarak milletvekili adaylığı yaşadık. Bu süreçten sonra Genel merkezde temaslar oldu. Potansiyel aday aranmış ve şahsıma görev verilmiştir. Bu seçimlerin zor olacağı aşikar. Hiçbir şey bu seçimden alıkoyamayacak. Birlik beraberliğe ihtiyaç var. Biz inanıyoruz ki yerel yönetimlerde MHP böyle bir başarı yakaladığı taktirde bu birliktelik sağlanacaktır. 3 Dönem İl Başkanlığından sonra diğer arkadaşların bayrağı alması lazımdı. Bu benim için siyasi bir yarışın hem başı hem de sonu. Eğer seçim istediğimiz gibi sonuçlanmazsa genel merkezimizin bir üyesi olarak partime her devam edeceğim."

Ayan, "Eğer vatandaşlar Zonguldak'ı yönetme kabiliyetini bizde görüyorlarsa belediye başkanlığı şeklinde gider. Sıra Zonguldak meselelerine gelince 19 Mahalle ve sokaklarda ihtiyaç belirleme çalışması yapılacak. Zonguldak'ta 3 adet yürüyen merdiven ihtiyacı var. Yüzde 43 oranında bir yol ihtiyacı olduğu görülüyor. % 11 oranında otopark sorunu var. İşsizlik mevcut. Burada Belediye Şirketleri ile işsizliğin azaltılması projesi var. Rüzgarlıdan Karaelmas'a kadar teleferik sistemi gelecektir. Gazipaşa trafiğe kapatılmalıdır. Zonguldak'ta bir değişim algısına ihtiyaç var" dedi.

Basın toplantısına; İl Başkanı Varol Demirköse'nin yanısıra, Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy, Ülkü Ocakları İl Başkanı Akif Özayvaz, MHP Milletvekili adayı Sebil Sümeyye Bıyıklı ile partililer katıldı.

Editör: TE Bilisim