İYİ Parti'nin Karadeniz Ereğli İlçe Teşkilatı asil ve yedek yönetim kurulu üyeliği görevlerinden istifa edenler ortak basın açıklaması yaparak ilçe Başkanı Asım Tazegül'ü, Ereğli'de İYİ Parti'yi daha fazla yıpratmadan istifa etmeye çağırdı.

Yazılı açıklamada, "Bizler, partimizin yıpranmaması amacıyla parti içi sorunlarımızı medya üzerinden açıklamalar yaparak değil kendi içimizde istişarelerle çözmeye çalıştık. Ancak; ilçe başkanı Asım Tazegül maalesef parti içinde meseleleri konuşmak yerine, partimizin yıpranmasını da göze alarak medya üzerinden yaptığı açıklamaları ile bölgemizde İYİ Parti'ye telafisi mümkün olmayacak derecede zararlar vermiştir.

İLÇE BAŞKANI DİSİPLİN SUÇU İŞLEMİŞTİR

Partimizden istifa edenlerle, istifa etme gerekçelerini dinleme gereği bile duymadan bizler hakkında sert ifadeler içeren basın açıklamalarında nefret dilini kullanmakla da yetinmeyen ilçe başkanı, bu istifaların arkasında partimizin bazı üst düzey yöneticilerinin olduğunu da kamuoyuna beyan ederek disiplin suçu işlemiştir. Bizleri; "düşmanca","piyon olmak", "başkalarının iradeleri ile hareket etme" veya "organize" olmak gibi insan onuru ile hiçbir şekilde bağdaşmayacak biçimde suçlamıştır.

Ereğli ilçe başkanı Asım Tazegül medya aracılığı ile yaptığı açıklamaları ile parti tüzüğümüze göre disiplin suçu işlemiştir. İlçe başkanının işlediği disiplin suçunun karşılıksız kalmaması için partimizden kesin ihraç edilmesi talebiyle en kısa zamanda Zonguldak İl Başkanlığımıza toplu dilekçe ile başvuruda bulunacağız.

İL KONGRESİNDE YAŞANAN GERGİNLİĞİN SORUMLUSU TAZEGÜL'DÜR

11 Mart 2018 Pazar günü yapılan Zonguldak İl kongresinde yaşanan gerginliklerin, yaşanan tatsız olayların birinci derecede sorumlusu Ereğli ilçe başkanı Asım Tazegül'dür. Ereğli ilçe başkanı Asım Tazegül il başkanlığı tarafından Ereğli kurucu ilçe başkanlığına atandığı ilk günden itibaren Zonguldak İl Başkanı Sayın Ragıp Bayraktar'ın yapılacak ilk il kongresinde devrilmesi amacıyla kulis faaliyetlerine başlamıştır. Diğer ilçe başkanlarını da bu amaçla kışkırtarak birlikte çalışma yapma tekliflerinde bulunmuştur.

İlçe yönetim kurulu toplantılarında da sürekli olarak mevcut il başkanı Ragıp Bayraktar'ı ve arkadaşlarını kötülemiştir. Daha da ileri giderek, il Başkanın "söylemediği" şeyleri söylemiş, "yapmadığı" şeyleri de yapmış gibi göstermiştir.

İl kongresinde Op.Dr.Ahmet Emre Bayramoğlu veya Salih Alemdar'ın başkan adayı olarak çıkması için kulis faaliyetlerini ısrarla sürdürmüştür. Ne var ki; il kongresine bir hafta kala il başkanlığına adaylığını açıklayan Op.Dr.Ahmet Emre Bayramoğlu'nu ve çalışma ekibini yalnız bırakmıştır. İl başkanlığına aday olması için günlerdir kulis çalışmalarında bulunduğu Op.Dr.Emre Bayramoğlu'nu kongrede yalnız bırakması Zonguldak il kongre salonun  şaşkınlıkla karşılanmış ve birlikte yola çıkanların büyük tepkilerine yol açmıştır.

İlçe Başkanı Azım Tazegülbununlada yetinmeyip kendi hatalarını bastırmak için kongre sonrası; Op.Dr.Ahmet Emre Bayramoğlu'nun başkasının iradesi ile aday olduğunu ileri  sürerek aramızdaki bazı arkadaşları, Bayramoğlu'nu aday çıkartarak destekledikleri için  şikayet etmişir.Op.Dr.Ahmet Emre Bayramoğlu kendi iradesi ile hareket edebilen değerli bir arkadaşımızdır. İlçe başkanın bu şikayeti hem Bayramoğlu hocamıza hem de bizlere büyük bir hakarettir. İlçe başkanı Tazegül bu etik olmayan davranışları ile il ve ilçe teşkilatımızı birbirine düşürmeyi amaçlamıştır.

İSTİFA EDENLERİ İHRAÇ TALEBİ ŞAŞKINLIĞIN TEZAHÜRÜDÜR

Ereğli ilçe başkanı Asım Tazegül son olarak; Ereğli'deki bir internet sitesine yaptığı açıklama ile nasıl bir şaşkınlık içerisinde olduğunu ortaya koymuştur. Partideki görevlerinden istifa edenler için parti üyeliğinden ihraç talebi ile İl Disiplin Kurulu'na sevk etme kararı alındığını beyan etmiştir. Sayın ilçe başkanına; bir zamanlar il Başkan Yardımcılığı ve üst kurulu delegeliği görevlerinde bulunduğu eski partisindeki olağanüstü kurultay süreci ve sonrasında yaşananları hatırlatmak isteriz.

Ne olmuştu o malum süreçte?

Şimdiki Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Koray Aydın ve Genel Başkan Yardımcımız Sayın Prof.Dr.Ümit Özdağ'ın liderliğindeki olağanüstü kurultay isteğinde bulunanların önüne önce bir duvar örülmüş ve sonrada partiden ihraç süreci başlatılmıştı. Anlaşılan o ki; Ereğli ilçe başkanı, ülkemizde yaşanan bu anti demokratik olaylardan herhangi bir ders çıkartmamış ve İYİ Parti'nin böyle bir süreç sonrası kurularak Türk Milleti'nin büyük umudu haline geldiğini anlayamamıştır. Beyni, kafası ve düşüncesi halen istifa edip geldiği eski siyasi partinin demokratik olmayan yöntemlerinde takılıp kalmıştır.

O süreçte olduğu gibi; parti tabanından gelen haklı taleplere karşı iftira, ihraç ve karalama kampanyası başlatılmıştır. Ereğli ilçe başkanı hiç kimsenin baskısı olmaksızın ilçe yönetimine aldığı ve büyük çoğunluğu İYİ Parti Ereğli ilçe teşkilatında tanıştığımız bizlere karşı bilindik o eski yöntemlere başvurarak büyük bir açmazın içine sürüklenmiştir.

Ayrıca; Karadeniz Ereğli ilçe başkanı Asım Tazegül'ün kişisel hırs va anlaşılmaz tavırları sebebiyle ilçemizdeki bu olumsuzların yerel, bölgesel ve ulusal basın organlarında uzunca bir süredir yer alması Zonguldak'ın tüm ilçelerindeki teşkilatlarımızın çalışma şevkini kırmıştır. Kendileriyle görüştüğümüz diğer ilçe başkanlarımız Ereğli'deki bu olumsuzluklar nedeniyle ilçelerinde vatandaşların İYİ Parti'ye bakışlarını da etkilemekte olduğunu ifade etmektedirler.

Bütün bu gerekçelerle sadece bizim nezdimizde değil; bölgemizde büyük bir itibar ve güven kaybına uğrayan İYİ Parti Kdz.Ereğli ilçe Başkanı Asım Tazegül'ü, ülkemizin umudu haline gelen partimize daha fazla zarar vermeden, partimize bir iyilik yaparak ilçe başkanlığı görevinden istifa etmeye çağırıyoruz.

 

Editör: TE Bilisim