Zonguldak Belediye Meclisi Temmuz ayı üçüncü birleşiminin son gündemi MAKZON oldu.

Madde hakkında görüşünü açıklayan CHP Belediye Meclis üyesi ve grup sözcüsü Arınç Kayınova: "Komisyon süre alıp çalışma yaparken imar durumu ile ilgili bir karmaşa oluşabilir. Meclis Ağustos ayında tatil yapacak bu süreçte burada daha titiz olunursa sorunu çözebilecek kararı verecek oluruz."

Daha sonra konuşan AK Partili Meclis üyesi Murat Uzun: "MAKZON İle ilgili konu uzun zamandır gündemde. Bir kez daha söylemek istiyorum bu proje önemli olduğu için gerçekleşmesi adına çaba gösterdik. Küçücük muhalefette olsa konu ruhunu kaybedebiliyor. Çevre kirliliği ile başlayan ve daha sonra farklı konulara neden olan bir durum. Her türlü siyasi görüşün dışında olunması lazım. CHP grubu ile ilgili komisyon kurul bir çalışma yapalım.  Belki uzlaşı olur belki hayat geçer. Kendilerine teklifte bulunuyorum çağrı bekliyorum birlikte hayata geçirelim istiyorum" dedi.

MAKZON gündem maddesi değerlendirmesinde tansiyon bir anda yükseldi. CHP’li Belediye Meclis üyelerinin açıklamalarının ardından Başkan Alan konuya son noktayı koydu.

Başkan Alan: "İlgili ilgisiz alakalı alakasız herkes yorum yapmaya başladı. Bilip bilmeden hiç alakası olmayan arkadaşlar konuştuğu zaman o emeğe saygısızlık olur. Lütfen vatandaşımız sizi muhalefet görmüş. Açık ve net söylüyorum biz Zonguldak’a zarar veren bir şey yapmayacağız. Lütfen yetkili haricinde kimse konuşmasın. Bizim derdimiz Zonguldak ve hizmet sözümüz var. Atınç bey ve diğerleri her mecliste 10 yıldır yapamadıklarınızı teklif olarak sunuyorsunuz. Siyaset yaparken Zonguldak’a zarar vermeyelim."

Editör: TE Bilisim