Toplantı, açılış ve yoklamanın ardından gündem maddesinin okunmasıyla başladı. Gündemde yer alan Suriye’de Fırat’ın doğusunda terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve DEAŞ’ın varlığını sonlandırmak, hudutların ve halkın güvenliğini sağlamak, bir barış koridoru tesis etmek amacıyla düzenlenen Barış Pınarı Harekatı'na destek olmak amacıyla meclis üyelerinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri ile birlikte olağanüstü toplandı. Zonguldak Belediyesi tarafından toplantıya katılanlara Türk bayrakları dağıtıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından belediye başkanı Ömer Selim Alan, belediye meclis üyelerinin hazırladığı ortak basın bildirisini okudu. Ardından Belediye Başkanlığı girişinde tüm siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla dev Türk bayrağı açılarak asker selamı verildi. Meclis'te Zonguldak'ta tüm siyasi parti temsilcilerinin hazır bulunması ile mecliste bir ilk yaşandı.

Meclis toplantısının ardından Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, beraberinde siyasi parti temsilcileri, CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ve belediye meclis üyeleri ile birlikte Gazipaşa Caddesi’nde esnaflara Türk bayrağı dağıttı.

Editör: TE Bilisim