Çaycuma Belediyesinin eylül ayı Belediye Meclisi toplantısına Almanya’nın aynı zamanda Çaycuma’nın kardeş kenti olan Lennestad Belediyesi Meclis Üyesi Bernward Puspas konuk oldu. Çaycumalı arkadaşı Ayhan Kalembaşı ile aileleriyle birlikte Batı Karadeniz turuna çıkan Puspas, gezisi sırasında Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’yı da ziyaret etti. Alman emniyetinde memur olarak görev de yapan Puspas, Başkan Kantarcı’nın daveti üzerine akşam saatlerinde yapılan belediye meclis toplantısına da katıldı.

ÇAYCUMA MUHTEŞEM BİR KENT OLMUŞ

Başkan Kantarcı’nın kendisini belediye meclis üyelerine tanıtmasının arkasından söz alan Puspas, “Nazik davetiniz için başta Sayın Bülent Kantarcı olmak üzere hepinize teşekkür ediyorum. Kardeş kentimiz Çaycuma’nın belediye meclisinde sorunların nasıl tartışılıp çözüm yollarının nasıl bulunduğunu gözlemlemek benim için ilginç bir deneyim olacak. Bizim belediye ile karşılaştırma şansı bulacağım. Çaycuma’ya ilk kez 2015 yılında geldim. Yıllar sonra tekrar geldiğimde gördüklerim karşısında çok mutlu oldum. Çaycuma çok büyümüş, genişlemiş, muhteşem bir kent olmuş. Tanıştığım tüm insanlar bana büyük ilgi gösterdi, çok misafirsever şekilde davrandı. Bu ilgi bana Çaycuma Lennestadt ilişkilerini daha ilerilere taşımak için büyük sorumluluk yükledi. Ben elimden geldiğince bu ilişkileri destekleyeceğim. Aranızda olmaktan çok mutluyum” dedi.

LENNESTADT İLE İLİŞKİLERİMİZ BELEDİYELERİN ÖTESİNE GEÇTİ

Geçen dönem Lennestadt ile yoğun ilişki içinde olduklarını söyleyen Başkan Kantarcı, “Bu sıcak ilişkileri bu dönemde de sürdüreceğiz. Lennestadt ile olan ilişkilerimiz belediyeler arasındaki ilişkilerin ötesine taşınarak çok verimli bir aşamaya geldi. Eğitim de, spor da, müzik de güçlü işbirliklerimiz var. Başta Belediye Başkanı değerli dostum Stefan Hundt olmak üzere pek çok insan bu ilişkilerin gelişmesi için büyük çaba harcadı. Sayın Bernwrad Puspas’ın da katkılarıyla çok daha ileriye gideceğine inanıyorum. Bu ay sonunda Ticaret Sanayi Odasının organizasyonu ile bir Lennestadt gezimiz olacak. Önümüzdeki yılın haziran ayında da oradan Çaycuma’ya kapsamlı bir genç kafilesi gelecek. Kendisinden oradaki hemşerimiz ve Alman dostlarımıza sevgilerimizi getirmesini diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim