Vatan Partisi Zonguldak milletvekili adayları Savaş Oruç, Şerafettin Kerin ve Umut Kaptan 24 Haziran'da yapılacak olan seçimler için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Kozlu, Üzülmez ve Karadon maden ocaklarında çalışan maden işçilerini ziyaret eden milletvekili adayları Maden işçilerinden büyük ilgi görüyor. İşçilerle tek tek sohbet eden milletvekili adayları Maden işçilerine "size söz veriyoruz. Madencinin bareti Çankaya'da olacak." sözünü verdi.

Kozlu maden ocağı işçilerini ziyaretin ardından Üzülmez Maden ocağı işçilerini ziyaret eden ve işçilerden Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek için oy isteyen Milletvekili birinci sıra adayı Savaş Oruç Maden cağına inecek olan işçilere hitaben bir konuşma yaptı. Savaş Oruç Yaptığı konuşmada şunları söyledi:


"Buraya ilk defa gelmiyoruz . Burada tanıdığımız yüzlerce arkadaşlarımız var. Sizlerde biliyorsunuz ki, her sorununuzda yanınızda olduk. Her sefer yaralarınıza merhem olmaya çalıştık.

Değerli arkadaşlar bundan yakın zaman önce aralıkta bir destan yazdınız. O destan yazma sürecinde bizler koşa koşa sizin emrinize girdik.  Hem Kozlu hem Karadon hem Üzülmez müessesinden Ulusal kanal, Türkiye Gençlik Birliği ve Aydınlık Gazetesi sizler ile beraber mücadele ettik. Bu yaptıklarınızdan dolayı bizlere bir vefa borcunuz yok. Arkadaşlar bize düşen görev vatanin bütünlüğü için mücadele etmek. İşsizliği üreterek sonlandırmak. Dağın altındaki kömürü çıkartmak, kendi kömürümüzü kullanmak. Zonguldak'ın kömürünü kullanmak .Türkiye'ye ve Zonguldak'a vaadimiz üretmek. Üreten Türkiye ve üreten Zonguldak diyoruz. Sizlere düşen görev kendi partinize çözümü olan Doğu Perinçek'e oy vermek. Bu zamana kadar oy attığınız partiler sizlere özelleştirme olarak, taşeronlaştırma olarak, üretimi sonlandırılması olarak geri döndü . Artık bundan vazgeçelim. İsçinin köylünün emekçinin dostu Doğu Perinçek ve Vatan Partisine oy verelim. Televizyonlarda seçimlerde buralara gelip şov yapıp ekranlarda caddelerde şov yapıp oyunuzu alıp isçilerimiz dara düştüğü zaman şu kapıdan içeriye seçimden seçime gelen partilere oy atmaktan sizlerde vazgeçin. Sizin göreviniz madenciyi üreteni köylüyü yanı kendi partinizi iktidara taşımaktır. Değerli arkadaşlar buradan Türkiye'ye bir adres gösterelim. Size işçi dostu köylü dostu emekçi dostu Doğu Perinçek'in Ankara'dan bir sözünü ulaştırıyorum. ‘Sizlere söz veriyoruz. En kısa zamanda  madencinin bareti Çankaya'da iktidar olacak . Size söz veriyoruz Türkiye'yi madencinin bareti ile yöneteceğiz.'

Oylarınızı sizin yüzünüzü güldürecek partiye oy atım Vatan Partisine oy verin. Pişman olmayacaksınız"

Savaş Oruç'un yaptığı konuşmanın ardından Maden işçileri de şu sözü verdi: "Biz Vatan Partisi'ni çok iyi tanıyoruz. Hep yanımızda oldunuz. Bundan sonrada olacağınızı biliyoruz. Genel başkanınız Doğu Bey gerçekten bir işçi dostu. Bizler, Doğu bey ve sizlere 24 Haziran'da gururla oy atacağız"

Üzülmez maden işçilerini ziyaretinin ardından Karadon maden işçilerini de ziyaret eden Vatan Partisi Milletvekili adayları işçilerle uzun uzun sohbet ederek Vatan Partisi iktidarında ve Doğu Perinçek'in Cumhurbaşkanlığı döneminde maden işçileri için neler yapacaklarını anlattılar ve işçilerden Doğu Perinçek ve Vatan Partisi için destek sözü aldılar.

Editör: TE Bilisim