Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz’ün kentin kaygılarını dile getirmesi üzerine üniversiteyi hatırlatan Toptan, Bülent Ecevit Üniversitesi’nin büyümesi konusunda desteklenmesini isteyerek ileri dönemlerde yaşanacak gelişmelerle birlikte Ereğli ve Çaycuma’ya iki ayrı üniversite kurulması gerektiğini söyledi.

İŞTE O AÇIKLAMALAR…

Ben elimden geleni yapıyorum. İlk defa bu Filyos Projesi için 2003 yılında Zonguldak, Bartın ve Karabük ileri gelenlerini Ankara'da bir toplantıya çağırdığım zaman birçok arkadaş ilgilenmedi bile. Ama yılmadan, usanmadan Ankara'da iki toplantı yapmıştık. Sonra 100. Yıl Tesisleri'ne o toplantıları taşıdık. Yani böyle iğne ile kuyu kazarcasına o Filyos Projesi bugünlere geldi. Dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'la ve Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'la bunu defalarca konuştuk.

Şimdi önemli bir noktaya geldik. Filyosta'ki alan firmalara tahsis edilmek için hazır halde.

Kalkınma için üniversite konusuna yönelmemiz lazım. Çaycumadaki bırakılan boş yerleri Üniversiteye tahsis etmek lazım. Bu üniversiteyi nasıl büyüte biliriz, nasıl ilçelere yaygın hale getire biliriz, işte bunu tartışmamız lazım. Çaycuma ve Ereğli'ye üniversite kurulmalı.

Editör: TE Bilisim