Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, CHP içerisinde bir süredir tartışılan Kurultay talebini değerlendirdi.

 

Zaman yaptığı açıklamada, bu çabanın içerisinde parti dışında kalanların ve eski vekillerin olduğunu belirtirken, Kılıçdaroğlu'nun kalması gerektiğini belirtti. Ayrıca CHP'nin içinde ve CHP'nin dışında ki güçlerin karışıklık çıkartma çabasında olduğunu belirtirken, tek başına iktidar olamamanın hasretinin de bu çağrılara sebep olduğunu belirtti. Zaman'ın açıklamaları şöyle:

"SANKİ BAŞKA GÜÇLER PARTİYİ BAŞKA BİR TARAFA GÖTÜRÜYORMUŞ GİBİ"

"24 Haziran seçimlerinin peşinden konu ile ilgili bir açıklama yapmıştık. Merkez İlçe yönetimi olarak kurultaya gitmenin bir faydası olmayacağını belirtmiştik. Çünkü Kurultay'dan çıktık, seçime girdik ve önümüzde bir mahalli idareler seçimi var. Bu anlamda baktığımız zaman kimler Kurultay'a gidelim diye mücadele ediyor? Genelde parti dışında kalmış arkadaşlarımız, eski vekiller yan yana gelip partiyi başka bir tarafa götürmeye çalışıyorlar. Sanki başka güçler partiyi başka bir tarafa götürüyormuş gibi bir durum perde arkasından gözüküyor. Ben seçimlerden önce dedim  ‘Partinin başında o şahıs, bu şahıs olsaydı oy oranımız ne olurdu? Gene 22 buçuğun üzerine çıkmazdı.' ve dediğim gibi de oldu.

"BENCE KILIÇDAROĞLU KALMALI"

"Ne derseniz biz dünya ile entegre halindeyiz, siyasi ve ekonomik olarak bu entegrasyonumuz var. İçeride de 16 yıldır AKP iktidarını düşündüğümüz zaman her şey iktidardan yana görünüyor. Halkın tercihleri de bu yönde olduğu için biz de demokrasiye inanan insanlar olarak bu sonuçları genel merkezimiz de biz de kabullendik. Çünkü halkın tercihi bu yana doğru oldu. Bu yüzden partinin başında o olsa, bu olsa diye bir durum söz konusu değil. Ben böyle düşünüyorum. Bence Kılıçdaroğlu kalmalı."

"CHP GÜÇLÜ BİR PARTİDİR"

"Asıl bu çağrıların sıkıntısının kaynağı 1950'den itibaren CHP'nin iktidar olamamasıdır. Rahmetli olan büyüklerimiz, bizim partili büyüklerimiz biz ve gençlerimiz özlem ve hasret içerisinde; herkeste bir özlem ve beklenti var. Bunun yansıması olarak tabi ki CHP'de demokrasiye inanan bir parti de olduğu için herkes düşüncesini konuşuyor, tartışıyor ve arayış içerisine girebiliyor. Tabi ki başka güçlere dayanarak yapılmasa bu işler daha iyi olur. Yani CHP dışındaki bazı güçler de CHP'yi karıştırma çabası içerisine girebiliyor. Tabi ki CHP güçlü bir partidir, gücünü her fırsatta gösteriyor. Önümüzdeki mahalli idare seçimlerinde de gücünü gösterecektir. "

Editör: TE Bilisim