CHP Kilimli İlçe Başkanı Filiz Karademir, CHP Merkez İlçe teşkilatına hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

İlçelerin bu süreçte birbirine ihtiyacı olduğuna değinen Karademir, ‘'Bu süreçte birbirimize ihtiyacımız var. Çalışacağız, bir şeyler yapmak zorundayız. Her zaman diyalog içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.'' Dedi. 

Ziyaret için Kilimli yönetimine teşekkür eden Fikret Zaman konuşmasında Zonguldak için bugünlerde bir belirsizlik olduğuna vurgu yaptı.

‘'Şuanda 81 İl, 30 tanesi Büyükşehir kanunu ile ediliyor, geri kalan 51 il de farklı kanun ile idare ediliyor. Anayasanın 10. Maddesi eşitlikten bahseder, eşitliğe aykırı bir kavramla 86 yılından bugüne kadar geldik.'' 

AVRUPA'DAN ÖRNEKLER VERDİ

‘'Cumhuriyet kurulduktan sonra biz İsviçre'den Medeni Kanunu'nu aldık, Almanya'dan Borçlar Kanunu'nu aldık, İtalya'dan Ceza Kanunu'nu aldık, Fransa'dan da diğer kanunları aldık. Şuanda mevcut olan kanunların temeli burasıdır. Demek ki Mustafa Kemal 100 sene önce bunları görmüş. Türkiye'de AKP iktidara gelmeden önce 3 bin 200 Belediye vardı, Zonguldak'ta da 32 Belediye vardı. Zonguldak'ta Belediye sayısı 25 düştü, Türkiye'de de bin 895'e düştü. 80 Milyon nüfüsa sahip Almanya'nın 8 bin 800, 60 milyon nüfusa sahip İtalya'nın 14 bin 400, 8 milyon nüfusa sahip İsviçre'nin 2 bin 700 Belediyesi var. Diğer kanunları aldığımız 66 milyon nüfusa sahip Fransa'nın da 36 bin Belediyesi var.

Ne hikmettir, medeniyet orada, para orada, teknoloji var. Belediyeleri kapatıp ülkeyi ne hale getiriyorsunuz.'' İfadelerini kullandı. 

BEYCUMA, ELVANPAZARCIK, KARAMAN BELDE YÖNETİCİLERİNE SESLENDİ

Zonguldak'ın Büyükşehir Belediyesi yapılmasının ardından kapatılması gündeme gelecek olan Merkeze bağlı Beycuma, Elvanpazarcık ve Karaman Belde yöneticilerinin bir araya gelerek ilçe olma konusunda birlikte hareket etme kararı aldı. 

Bu gelişme ile ilgili de konuşan Zaman, 3 belde ile ilgili;

‘'Beycuma, Elvanpazarcık ve Karaman Beldesi birleşelim de İlçe olalım dediler. Asıl dimdik durun da Belediyeler kapanmasın diye mücadele edin. Burada yapılacak tek şey odur. Hep birlikte mücadele etmemiz lazım. Beldeler yerinden yönetilmesi lazım.'' Dedi. 

MHP İL BAŞKANI AYAN'A UYARIDA BULUNDU

Konuşmasının sonunda MHP il Başkanı Hamdi Ayan'ın açıklamasını eleştiren CHP Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman şunları söyledi.

‘'Hamdi Ayan'ın Genel Başkan yardımcımız ile ilgili eleştirebilir fakat o kelimeleri kullanmaması gerekir. Vaktiyle yavru muhalefet diye nitelendiren zihniyetin kuyruğuna takılıp gittiniz. Genel Başkanınızın bundan birkaç yıl önce AKP ile ilgili söylediklerini iyi bilmeniz lazım. Bu gibi seviyesiz kelimelerden önde gelen insanların kaçınılması gerekir.''

Editör: TE Bilisim