İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Ragıp Bayraktar, iyi insanların Ankara'da buluştuğunu belirterek şunları söyledi;
"21 yıl önce bugün aramızdan ayrılan, Devlet ve siyaset adamı, Türk Dünyası'nın efsane lideri merhum Alparslan Türkeş'i 21'nici vefat yıldönümünde rahmetle, şükranla ve dualarla anmak istiyorum. Bir kez daha ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun. Hepinizin de bildiği gibi İYİ Parti 25 Ekim 2017 tarihinde kurularak Türk siyasi hayatımızdaki yerini almıştır. Geride kalan 5 aylık süreçte İYİ Parti 70'in üzerinde il ve bu illere bağlı tüm ilçelerde örgütlenmesini tamamlamıştır. İl ve ilçelerin parti binaları tutulmuş ve kongreleri yapılmıştır.
Zonguldak olarak; bu süreçte bizler de il ve tüm ilçelerimizde örgütlenme çalışmalarımızı büyük bir hızla tamamlayıp 1 Nisan'daki kurultaya katılmayı başarmış bulunuyoruz.
1 Nisan'daki kurultayımızı yakından izlemek ve o muhteşem tabloya canlı olarak tanık olabilmek için sizleri de kurultayımızda aramızda görmeyi çok arzu etmiştik.
O gün Ankara gerçekten çok başkaydı....Bitlis'ten, Edirne'den, Rize'den, Antalya'dan, Çankırı'dan, Tekirdağ'dan, Yozgat'tan, Diyarbakır'dan, Mersin'den, Muğla'dan, Mardin'den, İzmir'den, Van'dan, Şırnak'tan, Zonguldak'tan, Hatay'dan, İstanbul'dan, Adana'dan insanlar akın akın gelerek büyük demokrasi şölenimize renk kattılar, heyecan kattılar.

Kurultayımızın yapılacağı Ankara kapalı Spor Salonu bir gün önceden İYİ PARTİ Gençlik Kollarımızın iyi geçleri tarafından adeta bir düğün salonu gibi süslenmişti.
Kurultay günü AÇIK LİSE SINAVLARI olmasına rağmen Ankara'nın AKP'li Büyükşehir Belediye yönetimi kentte metroyu ulaşıma kapatmış, iktidarın emrindeki Ankara Valisinin talimatıyla kurultay salonuna giden tüm yolların girişleri belediyenin hafriyat kamyonları kapatılmıştı.
İYİ insanların Ankara'da buluşmasını engellemek için yapılması gereken her şey yapılmıştı. Ankara'nın AKP'li Büyükşehir Belediyesi bir yandan AKP'li bazı ilçe belediyeleri diğer yandan Ankara halkını kurultaya davet için hazırlanan afişler söktürülmekle kalınmamış partimizin bilbord reklamlarına bile izin verilmemiştir.
Tek parti rejim anlayışı, baskı ve yasakçı bir zihniyet İYİ PARTİ kurultayının engellenmesi için ellerindeki devlet yetkilerini sonuna kadar kullanmaktan geri kalmamıştır.
İYİ Parti'nin 1'nci Olağanüstü kurultayını engellemek için her türlü tedbiri alan yasakçı zihniyet her türlü planı yapmasına rağmen sadece bir tek şeyi hesaba katmamıştı.... O da; demokrasiye susamış, özgürlüğe susamış ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne inanmış BÜYÜK TÜRK MİLLETİ'ydi....


Ankara Kapalı Spor Salonu kapıları sabah saat 05.00'de açıldı. Tüm engellemelere karşın salona akın eden onbinler kapıların açılmasıyla birlikte yarım saat içinde salonu doldurmuştur. Salonun önündeki büyük alan ise saat 09.00 itibariyle adeta muhteşem bir miting meydanına dönüşmüştü. Salona giremeyen onbinler dışarıya kurulan 100 metre karelik dev ekrandan kurultayı izlemek zorunda kalmıştır.
Biz, Zonguldak olarak partimizin 1'nci Olağanüstü Kurultayına damgamızı vurduk. İl teşkilatımız başta olmak üzere ilçe teşkilatlarımız, ilçe başkanlarımız, ilçe yönetim kurulu üyelerimiz ve gönüldaşlarımız hep birlikte o gün Ankara'ya giderek görevlerimizi yerine getirmenin mutluluğu içindeyiz.
Kurultayın sunuculuğunu yapmakla görevlendirilen Zonguldaklı hemşehrimiz SEBATİ ATAMAN ise bizler adına ayrı bir heyecan ve onur vesilesi olmuştur.
Kurultayda genel başkanımız Sayın Meral Akşener'in verdiği mesajlar çok önemliydi. Genel Başkanımız İYİ Parti'nin kuruluş sürecini anlatırken İYİ Parti'nin ülkeyi yönetmeye hazır deneyimli kadroların da hazır olduğuna özel bir vurgu yaptı. Maliye ve ekonomiden Milli Eğitime, Dış politikadan tarım politikalarına, bilim ve teknolojiden sanayiye kadar devletimizin her yönetim kademelerini en iyi şekilde dolduracak devlet ve özel sektör deneyimli büyük bir kadroya sahip olunduğunu ifade etti.
FETÖ ile mücadele konusuna özel başlık açan genel başkanımız Sayın Meral Akşener, işbaşındaki mevcut iktidarın devletin kozmik odasını bu terör örgütüne açmakla tarihi bir hata yaptığını söyledi. 12 Eylül 2010 referandumu öncesinde AKP'lileri ısrarla uyarmasına rağmen FETÖ'nün ekmeğine yağ sürmekten vaz geçmediklerini belirtti. Özellikle gençlerin, çocukların vakıf ve cemaatlerin kucağına teslim edilmesini çok sert biçimde eleştirdi.
Ekonomiden eğitime, sanayiden tarıma, bilim ve teknolojiden milli savunmaya, dış politikadan terörle mücadeleye kadar her alanda yapılan yanlışları dile getiren Genel Başkanımız İYİ Parti'nin alternatif çözüm yollarını da kısa başlıkları ile anlattı.
Seçim ve ittifak konularına da değinen Genel Başkanımız İYİ Parti'nin milletle ittifak yaptığını bir kez daha ilan etti. AKP Genel başkanın başka partilerle ittifak yapmak için neden bu kadar ısrarlı olduğunu da soran genel başkanımız, "sizi bu ittifakları yapmaya zorlayan sebepler nedir?..." diye sordu.

Partimizin 1'nci olağanüstü kurultayında dikkat çeken diğer hususları ana başlıklar halinde sizlerle paylaşmak istiyorum.
- Kurultaya katılanların büyük çoğunluğu gençler ve kadınlar oldu.
- Kurultaya katılan kadınlar arasında türbanlı kadınların oldukça fazla olması dikkat çekti.
- Genel başkanımızın konuşmasına en yoğun tezahüratlar gençler ve kadınlar tarafından yapıldı.
- Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden gelenlerin yoğunlukta olması gözden kaçmadı.
- Genel başkanımız, konuşmasının AKP'yi eleştiren bölümde salondakilerin "yuhhh.." diye bağırmalarına, "yuhalamak biz iyilere yakışmaz..." şeklinde karşılık verdi.
- Salonun içindeki 2 dev ekrana dışarıdaki kalabalık her gösterildiğinde salondakiler tarafından büyük tazehürat yapıldı.

- Genel Başkanımız salona girip tüm salonu selamladıktan ve selamlama konuşmasından sonra protokol bölümüne değil partililerin arasında oturdu.
Değerli arkadaşlar.... 
İYİ Parti'nin bu kurultayı hakkında bizler ne söylesek elbette azdır. Çok net bir şekilde ifade etmek gerekirse o gün Ankara'da Türk siyaset tarihi yeniden yazılmıştır. Salonun içinde ve dışında 50 binden fazla coşkulu insan selini oraya getirmek için devletin hiçbir imkanı kullanılmamıştır. Su, ekmek, yemek, cep harçlığı verilmemiştir. İnsanlar oraya kendi imkanlarını seferber ederek gitmişlerdir.
Bu büyük demokrasi şölenine, yurdumuzun dört bir yanından koşarak gidenlerin tek bir inancı vardı.. O da, 16 yıldır kötü yönetilmekte ülkemizde tek çıkış yolu olarak İYİ Parti'ye ve onun lideri Sayın Meral Akşener'e olan inanmışlıktır.
Bu kurultayımız da göstermiştir ki; İYİ Parti yapılacak olan ilk seçimlerde tüm çıkar ittifaklarını sandığa gömecektir. Sarayın yandaş anket firmalarının bile gizleyemediği yükselişimiz bu kurultayımız ile dosta güven, düşmana korku vermiştir. Milletimiz rahat olsun... Zonguldaklı hemşehlerimiz rahat olsun.... Cesurlar hareketi İYİ Parti barajları patlatarak Anadolu Güneşi ve madenci feneriyle birlikte önce Zonguldak'ı ve sonra da Türkiye'yi aydınlatacaktır.
Toplantımıza katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum."

Editör: TE Bilisim