31 Mart Yerel seçimlerde Muhtarlık yarışı da oldukça yoğunlaştı, her mahallede birden çok aday adayı yarışıyor. Fakat bu kez Muhtar adaylıklarında farklılıklar da görünmeye başladı.Zonguldak Merkezde, ilçelerde Muhtarlıklara kadın adaylarında sayısında kısmen artış görünüyor.

İşte bunlardan biri Zonguldak Terakki Mahallesi Muhtar Adayı Hasret Kabaca Eryiğit.

Eryiğit Susma’yı azalarla birlikte ziyaret etti.

Susma Gazetesi’nden Genel Yayın Yönetmeni Bahaddin Arı’nın sunduğu Z Raporu’na konuk oldu.Yiğit kente kadın eli değmeli'den yola çıktı ve seçilmesi durumunda neler yapacağına dikkat çekti.

Eryiğit yapılacak çalışmaları halka sorarak ve mahalle meclisi kurarak hizmet götüreceğini ve özellikle ev kadınlarına yönelik olarak üreten kadınların el emeklerini sergileyecekleri, satış yapabilecekleri, değerlendirebilecekleri bir mekan yaratacaklarına değindi ve hedeflerini açıkladı.

Eryiğit Susma’ya verdiği  demeçte şu ifadelere yer verdi, “1974 Zonguldak doğumluyum. Terakki mahallesi doğumluyum. 44 yaşındayım. Evli ve 2 çocuk annesiyim. Bu yola aslına bakarsanız Terakki mahallesinde oturan bir sakini olarak kendim sıkıntılar yaşadım, eksikliklerini gördüğüm için çıktım.  Yıllardır bu eksiklikler var. Aslına bakarsanız kaç yıldır Terakkiye hiçbir şekilde hiçbir şey yapılmadı. Ben 44 yıldır buradayım gençliğimde buradaydım, evlendim aynı mahalleye gelin gittim, hiçbir şekilde, hiçbir kimsenin, hiçbir hizmet getirdiğini görmedim.  Şahsen bu hizmet boşluğunu gördüğüm için ben bu yola çıktım.  İnşallah arkadaşlarımın da desteği ile azaların da desteği ile çok şey yapmak istiyoruz.

En çok desteğin kadınlardan beklediğini ifade eden Terakki Mahallesi Muhtar adayı Hasret Kabaca Eryiğit, şu ifadelere yer verdi, “Bayanlardan çok destek bekliyorum.   Erkeklerden de bekliyorum aslına bakarsanız , çünkü gerçekten terakkiye bir kadın  elinin değmesi  gerektiğini düşünüyorum.  İnşallah, geldiğimiz zaman Terakkide ne gibi değişiklikler olacaklarını görecekler.  Bundan sonra da eğer bana oy verirlerse, hiç pişman olmayacaklar.

Yiğit, Seçilmesi durumunda bir çok hizmet vereceğini dile getirdi ve şu değerlendirmelerde bulundu, “Çok yapmak istediğimiz şeyler var  önceliğim Terakki halkı da takdir ederse ve  kazanırsak evde duran bayanların  el emeklerini, nakış örgü yelek örüyorlar patik örüyorlar evde pasta börek yapıyorlar bir çok bayan evde üretici aslına bakarsanız  bu üretkenliklerini satabilecekleri  bir yer  o zamanın belediye başkanı kim olursa ona gideceğiz  Terakki Mahallesi halkı için bir yer isteyeceğiz.Bayanların bu el emeklerini satabilecekleri  bir yer isteyeceğiz kendi emeklerini satabilecekleri  kendi pazar paralarını satabilecekleri bir yer isteyeceğiz onlarında uygun gördüğü bir yerde bayanların bu el emeklerini satmalarını istiyoruz”dedi

Muhtarlığın bir siyaset basamağı değil halka hizmet noktası olduğuna dikkat çekti ve şöyle dedi, “Biz siyaset yapmak için çıkmadık biz mahallemizin sorunları var bu sorunları aşmak için yola çıktık inşallah da yapacağımıza inanıyoruz  çünkü gerçekten bir bayanın istedikten sonra yapamayacağı hiçbir şey yok  ülkede de bayanların aslında söz  sahibi olmaları gerekiyor bayanların söz sahibi olduğu yerde nasıl bir bayan evine düzen getiriyorsa  sokağına da getirebilir terakki mahallesine bir düzen gelebilir yani yenilikler olabilir çok ihtiyacı var çocuklarımızın çocuk parkı yok  yollarımız zaten çok kötü tartışmasız o kadar çok sokak gezdim ki o kadar sokaklarda merdiveni olmayan yollar var insanlar atlayarak geçiyor ihtiyacı olan bir çok insan var o insanları duydum ve çok üzüldüm muhtarlıklardan hiçbir şekilde yardım alamadığını duydum  bu beni gerçekten çok üzdü.Muhtarlık demek muhtar binasına oturmak demek değil  elinize defterinizi alacaksınız sokak sokak  çıkacaksınız  mahallede kimin neye ihtiyacı var hangi sokağın neye ihtiyacı var bunları belirleyeceksiniz  oralarda hangi mahallelerin neye ihtiyaçları var buna hep beraber  konuşarak  giderek beraber halledeceğiz

Terakki Mahallesi Muhtar Adayı, Hasret Kabaca Eryiğit, seçilmesi durumunda önceliklerini şöyle sıraladı:

1-)Öncelikle üreten kadınlarımızın el emeklerini değerlendirecek bir mekan için çaba sarfedeceğim.

2-)Mahallemizde düğünümüz, kınamız ,eğlencelerimiz ve cenazelerimiz için masa, sandalye ve çay kazanları almak depoda tutmak ihtiyacı olanlara ulaştırmak istiyoruz.

3-)Mahalle,Belediye ve diğer kurumlar arasında köprü oluşturup sorunları çözüme ulaştırmak.

4-)Mahalle sokaklarını tek tek dolaşıp sorunları ve gerçek ihtiyaç sahiplerini  tespit etmek,gelen yardımları sahiplerine ulaştırmak.

5-)Muhtarlıkta askıda ekmek olayını gerçekleştirmek aslında bunların çoğu büyük şehir Muhtarlıklarında yapılıyor.

Kaynak: Susmagazetesi

Editör: TE Bilisim