Genel Maden İşleri Sendikası Genel başkanı Ahmet Demirci, 24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerini değerlendirirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Zonguldak mitinginde 1500 maden işçisi alınacağı sözünü hatırlatarak Kabine kurulur kurulmaz işçi alımı sürecinin başlatılması gerektiğini söyledi.

Demirci, Türkiye Taşkömürü Kurumu alınacak maden işçilerinin özellikle pano ayak üretim işçisi olması gerektiğini belirterek şunları söyledi;

" Öncelikle 24 Haziran seçimlerinin ülkemize milletimize ve Zonguldak'ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Ramazan ayında vermiş olduğu iftarda ve burada yapmış olduğu mitingde vermiş olduğu sözünde ben bir an önce yerine getirileceğinden kesinlikle en ufak bir kuşkum yok ve bu sözün bir an önce yerine getirileceğini sanıyorum. Bakanlar Kurulu açıklandıktan sonra herhalde gündeme geleceğini biliyorum. Önce Bakanlar Kurulu'nun açıklanıp, gündeme gelip bir an önce Türkiye Taşkömürü Kurumu'na işçi alınarak üretimin arttırılması ve buradaki üretimin arttığı olarak zararı nasıl düşürebiliriz o yöntemleri konuşmak ve ondan sonraki gelecek için de elimizden geldiğince işçi aldırmayı Allah bizlere nasip eder. Dediğimiz gibi Sayın Cumhurbaşkanımız hakikaten Zonguldak için iftarda güzel sözler sarf etti. Bizim her zaman söylediğimiz sözleri kendileri de sarf ettiler. Yani Allah nasip ederse bu işçi arkadaşlarımızın da alınması ile beraber üretimimizi artırarak en kısa zamanda bir an önce ülke ekonomisine kazandırmak istiyoruz. Çünkü 1 dolarımızın dahi dışarı çıkmasını istemiyoruz. Bizim paramız içeride kalsın istiyoruz. Biz kazandırmak, kazanmak istiyoruz başka bir şey istemiyoruz.
Şu anda Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışan işçi sayımız 7400'dür. Her ay emekli olanlar var ve kurumda emekli olan sayısı artıyor. İşte bundan dolayı zaten işçi alınıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi 2009'da işçi alındı ama 3 bin işçi alındı 10 bin işçi emekli oldu. Yani sayımız her geçen gün düşüyor zaten bizim de dile getirdiğimiz buydu. İşçi sayımız sabit olsa, norm kadro da tutulsa üretimin artıp artmadığı, ne kadar zarar ettiği ne kadar etmediği, her ay daha iyi her yıl daha iyi anlaşılır. Örneğin 2018'e bin kişi mi emekli oldu 2019'da bin kişi alınmalı, bu sayı sabit tutulmalıdır. Norm kadro sabit tutulmalıdır. Ben buradan Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndaki norm kadronun sürekli sabit tutulması çağrısında bulunuyorum. Belli bir sayının altına girmesi durumunda o sayının tamamlanması gerektiğini ifade ediyorum. Sayın genel müdürümüzün bu konuda bir çalışması var TÜBİTAK ile birlikte. Kurumda belli bir sayının altında düşünüldüğünde poliçe sayısı o sayıyı tamamlansın istiyoruz. Kuruma alınan işçiden daha çok emekli olanlar oldu. 2006 ve 2009 yılında işçi alındı evet doğrudur ama çok daha fazlası emekli olur bu da bir gerçektir. Dolayısıyla işçi sayısı da kurumda oldukça aşağıya düşmüş durumda. Tabii ki her işçi yanında da  sonraki 5.06 aylık dönemde kendi kurumda üretim artmıştır. Bir de ayrıca şunu bir etmek istiyoruz kuruma alınacak işçilerin hepsinin pano ayaklı üretim içisi olmasını özellikle talep ediyoruz. Diğer Sanatlar'dan işçi olmasın istemiyoruz. Bizim en büyük noksanlığımız üretim işçisi eksikliğimizdir. Bu üretim işçisi eksikliğinde bu alınacak işçi arkadaşlarımızla gidermeye hedefliyoruz. Sayın genel müdürümüz de bizimle aynı şekilde düşünüyor. İnşallah bizim dediğimiz şekilde Pano ayak üretilmişse olursa çok daha iyi olacağını düşünüyoruz."

Editör: TE Bilisim