CHP’nin Ereğli Belediye Başkan adayının kim olacağı çok tartışıldı çok konuşuldu. Eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın adaylığının açıklanmasının ardından yaşananlar parti içinde; “Posbıyık’ın ruh sağlığı tamamen bozulmuş” yorumlarına neden oluyor. Seçim çalışmalarında eski Posbıyık’ın enerjisini taşıdığını göstermeye çalışan Posbıyık’ın sık yorulması, dikkat dağınıklığı, unutkanlık ve aşırı agresif olması dikkat çekiyor.
Mimikleri ile; “Ben iyiyim” mesajı vermeye çalışan Posbıyık’ın gerek meclis listelerinin hazırlanmasında gerekse seçim çalışmalarındaki tavrı örgüt içinde de şaşkınlık ve üzüntüye neden oluyor.
Partililer arasında; “Nerede o eski Halil Posbıyık?“ sorularına neden olan Posbıyık, kronik koah, kronik tansiyon, kronik şeker, prostat gibi hastalıklarla mücadele ederken antideprasan ve yüksek enerji sağlayan haplar kullanarak moralini yüksek tutmaya çalışıyor. 74 yaşında olan Posbıyık, aday belirleme döneminde yaşı ve rahatsızlıklarıyla ilgili eleştiriler üzerine ABD Başkanı Trump’un yaşını gerekçe göstermiş ve bu şekilde CHP Genel Merkezi’ni ikna etmişti.
Kampanya döneminin başından itibaren yaşananlar ve Posbıyık’ın ruh ve beden hali parti içinde; “İlaçla ayakta duruyor… Nerede o eski Posbıyık?” sorularına neden oluyor. Henüz seçim olmadan CHP çevrelerinde Posbıyık’ın yerine kimleri vekalet bırakabileceğinin konuşulması dikkat çeken bir başka gerçek.

Editör: TE Bilisim