İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun daha önce Pazar günü olarak açıklanan programı, Cumartesi’ye alındı. Ereğli halkıyla daha fazla bir arada olmak istediğini belirten İmamoğlu, Cumartesi günü öğleden sonra Ereğli’ye gelip, akşam da SBD ödülünü alacak.
Planlama yapılmıştı
Başkan Posbıyık, şu ifadeleri kullandı: “Sayın Ekrem İmamoğlu ile daha önce, festivalimizin üçüncü günü olan 7 Temmuz Pazar günü akşamı saat 22.15 için ödülünü vermek üzere planlama yapmıştık. 
Bugün beni aradı
Ancak bugün beni tekrar aradı, ‘Zonguldak halkına ve Ereğli halkına vefa borcum var. İstanbul seçimlerinde bana çok büyük yardımlarda bulundular. Onlarla iç içe olmak istiyorum, beraber olmak istiyorum. Dolayısıyla Kdz. Ereğli’ye gündüz saatlerinde gelmek istiyorum, eğer sizin için mümkünse 6 Temmuz Cumartesi günü öğleden sonra gelip Kdz. Ereğli halkıyla iç içe olmak, sergileri gezmek, festival havasını tatmak suretiyle halkla beraber yürümek istiyorum. Akşam saat 21.00 sıralarında da ödülü verdiğiniz takdirde beni mutlu edersiniz’ dediler. 
Pazar değil cumartesi
Biz de buna göre yeni planlama yaptık ve Sayın Ekrem İmamoğlu buna göre 6 Temmuz Cumartesi günü saat 16.00 sıralarında Kdz. Ereğli’de olacaklar. Bütün vatandaşlarımızı Pazar günü değil, Cumartesi günü öğleden sonra Ekrem İmamoğlu ile buluşmaya davet ediyorum. Sizlerle her şey çok güzel olacak.”

 

Editör: TE Bilisim