Açılışa, CHP Genel Başkan yardımcısı Yunus Emre, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz,  Ünal Demirtaş, il ve Merkez ilçe Başkanları, belediye başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Zonguldak Belediye Başkanı Adayı Şenol Şanal bir konuşma yaparak;  "Bu şehrin kaderini değiştirmek için yola çıktık. Yanımızda İYİ Parti'de var. Hak, hukuk ve adalet önce gelecek" dedi.

Ardından bir konuşma yapan Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz: "Siyasete başladığım günden bu yana her zaman dürüst oldum. İYİ Parti ve CHP arasındaki ittifakı mutabakata bağladık. Zonguldak'a hizmet gelmemesinin nedeninin belediye başkanımız olduğu söyleniyor ama iktidar partisinin de destek vermesi gerekiyordu. TTK'ya  bile sadece 1000 işçinin alındığı dönemi yaşıyoruz. TTK kura çekimlerinde biz iki Milletvekili olarak yer alacağız. Bu kurallardan hile olmaması için bizlere kura çekiminin başında olacağız. Zonguldak'ın kalesi olan CHP'ye sizlerden oy istiyorum” dedi. 

DEMİRTAŞ “BİZDE SİZDEN UTANIYORUZ”

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ta; “İttifakın sonuçlarını inşallah 1 Nisan sabahı göreceğiz. Demokrasiye inanan bütün siyasi partilere şimdiden çok teşekkür ediyorum. Ak Parti'nin Zonguldak Milletvekili Zonguldaklıyım demeye utanıyorum demişti. Sayın Hamdi Uçar biz de sizden utanıyoruz. Zonguldakın 17 yıldır içini boşalttınız. Ben Zonguldaklı olmaktan gurur, onur duyuyorum.”

CHP Genel Başkan yardımcısı Yunus Emre'de;"

Şenol bey çok iyi yetişmiş, Zonguldak’ı düşünen ve sorunlarına hakim, mesleğinde başarılı, çalışmalarında üstün başarılar göstermiş bir arkadaşımızdır. Kendisi Zonguldak’a layık bir isimdir ve kendisine güvenimiz tamdır. Partimizin ilkelerine bağlı, kimseyi ayırmayan, şeffaf ve hasep verebilir bir yönetimi ortaya koyabilecek biridir. Zonguldaklılarında kendisine vereceği desteiği görmüş bulundum., bundan ayrı bir mutluluk duyuyorum. Zonguldak Türkiye için sembol bir şehir. Ancak Zonguldak’ın iktidar uygulamaları sebebiyle önemli sorunlar ile karşı karşıya bulunduğunu, ekonomik gelişmesinin durduğunu, önemli sayıda göç verdiğini, emeğin kentinden emeklinin kenti olmaya başladığını öğrenmiş olduk ve ayrı bir üzüntü duyduk. Şenol beyin Zonguldak’ı bu manzaradan çıkartacak biri olduğunu biliyoruz. Millet ittifakı kapsamında iş birliği yaptığımız İYİ Partili dostlarımızdan da çok güçlü bir destek verdiğiklerini görüyoruz, bundan dolayı da mutluyuz. Sosyal belediyeciliğin bütün Türkiye’ye örnek olabileceğini biz düşünüyoruz. Zonguldak’ın böyle bir kapasitesi var. Yeter ki bir vizyon sahibi yönetim olsun, bu sebeple biz Şenol beyin arkasındayız, kendisini destekliyoruz. Kendisi burada çok iddialı ve büyük bir başarıyı ortaya koyacaktır.

Bizim siyasi anlayışımız, daha çok kendi yaklaşımımızı vatandaşımıza anlatmak, kendi doğrularımızı, partimizin ilkelerini, değerlerini geniş kesimlerle paylaşabilmek. Bu açıklama çok talihsiz olmuştur. Nasıl bir kapsam içinde söyledi bilmiyorum ama benim gördüğüm herkes Zonguldaklı olmaktan gurur duyuyor. Bunun arkasında galibe Zonguldak’da dayanışma, bir birine sahip çıkan, kimseyi dışlamayan anlaşıyı var. Zonguldaklı olmanının gruru da sanıyorum bu durumdur. Üzüntü verici bir açıklamadır.

Editör: TE Bilisim